..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Χρήστος Αλευράς: Τα έργα και οι ….ημέρες τους!!!!

Απόσπασμα από την χθεσινή ομιλία του υπ. δήμαρχου της "ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ" Χρήστου Αλευρά, μπροστά στο ....πρώην « Πνευματικό Πολιτιστικό Κέντρο Αλεξάνδρειας»


……Πιστή στις άνωθεν εντολές η διοίκηση του κου Δημητριάδη, προχώρησε σε ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και με δική της πρωτοβουλία ανέθεσε σε ιδιώτη και την μεταφορά τους στα Γιαννιτσά.
Αντί να εξασφαλίσει νέα σχολικά κτίρια και να ανακαινίσει τα υπάρχοντα που στην πλειοψηφία τους είναι μεγάλης ηλικίας και ενεργειοβόρα, προχώρησε σε καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων.
Καμιά μέριμνα δεν έλαβε για την κατασκευή νέων παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, ενώ και αυτοί ακόμη που   λειτουργούν εμφανίζουν σοβαρές ελλείψεις σε μόνιμο προσωπικό.
 Η κατεύθυνση της ΕΕ για απελευθέρωση της ηλεκτρικής ενέργειας, οδήγησε την διοίκηση του δήμου στην απόφαση παραχώρησης -αντί πινακίου φακής- εκατοντάδων στρεμμάτων εύφορης δημοτικής  γης σε επιχειρηματίες για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών.

Παρά την συνεχή απειλή που αντιμετωπίζουν τόσο η πόλη, όσο και οι οικισμοί του δήμου, καμία μελέτη συνολικής αντιπλημμυρικής προστασίας δεν εκπονήθηκε αυτά τα χρόνια.
 Παρέμεινε δυστυχώς η διοίκηση του δήμου μας όλα αυτά τα χρόνια απλός θεατής σε καταργήσεις σχολείων, στο κλείσιμο όλων σχεδόν των δημόσιων υπηρεσιών, ακόμη και αυτής της ΔΟΥ , που δεν απέφυγε τον διωγμό παρά το ότι στεγαζόταν σε δημόσιο χώρο, αλλαγών δηλαδή  που κατάργησαν κατακτήσεις δεκαετιών των δημοτών μας. 
  Η διαχείριση των έργων που κατασκευάζονται στα όρια του δήμου μας, χαρακτηρίζεται από μια ιδιαίτερη προτίμηση της διοίκησης του κου Δημητριάδη, στα έργα χωρίς διενέργεια ανοικτού μειοδοτικού διαγωνισμού.


 Όσα έργα δεν ανατίθενται με απευθείας αναθέσεις-μηδενικών εκπτώσεων-, προκηρύσσονται με τη μέθοδο «Μελέτη- Κατασκευή», ή δημοπρατούνται με περίεργες-προβληματικές μελέτες που επιτρέπουν στους εργολάβους να αυξάνουν υπέρογκα τις  απαιτήσεις τους, όπως πχ. στο έργο «Αποχέτευση Μελίκης»…….
πηγη: ΑΛΗΘΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog