..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη, 2 Απριλίου 2014

Χρήστος Μπέλλος: Ο κ. Βεσυρόπουλος βαπτίζει το κρέας .......ψάρι!!!!!!


Αναϕερόμενος  στις δήθεν  θετικές εξελίξεις ο κ. Βεσυρόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής:
"Είναι γεγονός αναμϕισβήτητο ότι μια σειρά θετικών διατάξεων που προκύπτουν από την μεταρρυθμιστική προσπάθεια της κυβέρνησης πλέον γίνονται νόμος του Κράτους με στόχο να στηρίξουν και να ενισχύσουν πολίτες και επιχειρήσεις. Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η ανάκτηση του βιοτικού τους επιπέδου θα έρθει μέσα από τη μεταρρυθμιστική προσπάθεια, την αλλαγή των δομών της οικονομίας, από ένα μικρότερο, ευέλικτο και κυρίως αξιόπιστο κράτος……… Η διανομή κοινωνικού μερίσματος σε ευπαθείς, κοινωνικά, ομάδες είναι μια πρώτη έμπρακτη αναγνώριση. Θα ακολουθήσουν και άλλες». 

Το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης, κ. Απόστολε Βεσυρόπουλε εάν το διάβασες, σε πληροφορούμε ότι προωθεί νέο συντριπτικό πλήγμα σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων και μισθών, των ασφαλιστικών ταμείων και των μικρών επαγγελματιών, αποδεικνύοντας ότι τόσο τα λεγόμενα δημοσιονομικά όσο και τα λεγόμενα διαρθρωτικά μέτρα υπηρετούν την καπιταλιστική κερδοφορία και ανταγωνιστικότητα και οδηγούν στη λαϊκή χρεοκοπία. Το πολυνομοσχέδιο είναι κομμένο και ραμμένο στα συμφέροντα των μεγαλοεπιχειρηματιών, αφού τους προσφέρει ακόμη πιο φτηνή εργατική δύναμη και νέα πεδία κερδοφορίας που θα προκύψουν από τον εκτοπισμό αυτοαπασχολουμένων.
Η κυβέρνηση ανοίγει το δρόμο για ακόμη μεγαλύτερη μείωση του κατώτερου μισθού, πλήρη και γενικευμένη κατάργηση επιδομάτων και μισθολογικών ωριμάνσεων, επέκταση των ατομικών συμβάσεων, που θα συμπαρασύρουν τους μισθούς σε όλους τους κλάδους, μειώνοντας περαιτέρω το εργατικό εισόδημα. Ηδη προωθείται η κατάργηση επιδομάτων του ΟΑΕΔ (μητρότητας, ασθένειας, στράτευσης κλπ.), ενώ στο όνομα της αντιμετώπισης της ανεργίας μειώνει στο μισό τις τριετίες για τους μακροχρόνια ανέργους. Με αυτό το μέτρο δίνει τη δυνατότητα στις μεγάλες επιχειρήσεις να απαλλαγούν άμεσα από εργαζόμενους με συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα και να τους αντικαταστήσουν με άλλους "φθηνότερους". Επεκτείνεται και διευκολύνεται η δράση των εταιρειών ενοικίασης, δηλαδή των δουλεμπορικών γραφείων, με καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα.
Τα ασφαλιστικά ταμεία θα χτυπηθούν από τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών και την κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων που ενίσχυαν τα ασφαλιστικά ταμεία. Στρώνεται το έδαφος για νέες αντιδραστικές αλλαγές στο Ασφαλιστικό με μείωση συντάξεων και αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης.
Ενα μέρος των μικρών επαγγελματιών, παραγωγών και αγροτών, κ. Βουλευτά της ΝΔ,  οδηγούνται ουσιαστικά στον εκτοπισμό μέσα από τις ρυθμίσεις για το ψωμί, το γάλα, τα φαρμακεία, το βιβλίο, τα ταξί και φορτηγά, τη γενίκευση της κατάργησης της κυριακάτικης αργίας, τα χαράτσια. Ωφελημένοι θα είναι τα μονοπώλια των αντίστοιχων κλάδων, τα σούπερ μάρκετ, οι αλυσίδες που θα συγκεντρώσουν στα χέρια τους ακόμη μεγαλύτερα μερίδια της αγοράς. Επιταχύνονται οι αποκρατικοποιήσεις και μονιμοποιούνται τα δήθεν έκτακτα αντιλαϊκά φορολογικά μέτρα προηγούμενων χρόνων.
Ολες αυτές οι αντιλαϊκές ρυθμίσεις εξαφανίζουν ήδη τα όποια ψίχουλα του ματωμένου πλεονάσματος. Το πολυνομοσχέδιο της κυβέρνησης αποτελεί την πιο χαρακτηριστική απόδειξη ότι η καπιταλιστική ανάκαμψη και ανταγωνιστικότητα, στα οποία ορκίζονται όχι μόνο η κυβέρνηση, αλλά και η αξιωματική αντιπολίτευση, περνούν πάνω από συντρίμμια δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με αγώνες και θυσίες.

 Ο Χρήστος Μπέλλος είναι 
υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την "Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξάνδρειας"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog