..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 3 Απριλίου 2014

Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξάνδρειας: Το νερό αποτελεί κοινωνικό αγαθό!!

Κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο Αλεξάνδρειας κο Χρήστο Αλευρά, επισκέφτηκε παρουσία και του προέδρου της ΔΕΥΑΑλ κου Γεώργιου Τζίλα, αλλά και τεχνικού της ίδιας υπηρεσίας, τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας του πόσιμου νερού που βρίσκονται στο Πλατύ Ημαθίας.

 Ως γνωστόν η Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξάνδρειας πάντα σε όλους τους τόνους  τόνιζε ότι το νερό πρέπει να αποτελεί κοινωνικό αγαθό και  όχι ένα ακόμη εμπόρευμα, δήλωσε ο Χρήστος Αλευράς.
Η πολιτική για το νερό οφείλει να ενταχθεί  στο πλαίσιο μιας  κεντρικά σχεδιασμένης οικονομίας
Η αξιοποίηση του νερού πρέπει να  σχεδιάζεται, να υλοποιείται και να ελέγχεται με γνώμονα το σύνολο των κοινωνικών αναγκών.
 Δυστυχώς διαχρονικά οι διοικήσεις του δήμου Αλεξάνδρειας προτιμούσαν να  αφήνουν να πάει χαμένο το νερό των πηγών του Βερμίου καλώντας πληθώρα εργολάβων , για να ανοίξουν νέες γεωτρήσεις, σε ένα υπέδαφος που το νερό του, είναι  αμφίβολης ποιότητας, κατασκευάζοντας παράλληλα και αμαρτωλούς υδατόπυργους .
 Πρόσφατα δε επέλεξαν να  εγκαταστήσουν τα πανάκριβα συστήματα φιλτραρίσματος του νερού των γεωτρήσεων, (που φαίνονται στην φωτογραφία) τα οποία  φυσικά δεν είναι πανάκεια αλλά μια πρόσκαιρη-προσωρινή λύση.
 Σπαταλούν ακόμη και τώρα όπως και επί πολλά χρόνια, αφειδώς πολλή ηλεκτρική ενέργεια για αντλήσεις του νερού γεωτρήσεων, όταν το νερό των πηγών θα έφθανε με φυσική ροή στους καταναλωτές, ή για την επεξεργασία του νερού, που δεν είναι αναγκαία για το νερό των πηγών.
 Φυσικά ο κακός σχεδιασμός επιβαρύνει υπέρογκα τους δημότες , με αποτέλεσμα  η τιμή του νερού να έχει εκτοξευθεί σε απλησίαστα ύψη.
Τα υπέρογκα τιμολόγια, αποτέλεσμα της χρόνιας κακοδιαχείρισης,  επιβάλλεται να  μειωθούν με απώτερο στόχο την εκμηδένιση τους.

Η επιστροφή των παρακρατηθέντων πόρων που προοριζόταν για τους δήμους θα μας δώσει τη δυνατότητα να περιορίσουμε, ή ακόμη και να  εκμηδενίσουμε τη επιβάρυνση των δημοτών μας, που έφθασε σε δυσθεώρητα ύψη από τις δημοτικές παρατάξεις που υπηρετούν την πολιτική της συγκυβέρνησης και έχουν μετατρέψει τους δήμους σε τοπικό φορομπηχτικό μηχανισμό, χωρίς να προβάλουν τη παραμικρή διεκδίκηση, δήλωσε ο υποψήφιος της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλεξάνδρειας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog