..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014

Βουλευτές: Αρνάκια που βελάζουν αλλά στο μαντρί τα .........αρμέγουν!!!!!

 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ....ΑΡΝΑΚΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ !!!
Παρακολουθήσαμε τις τελευταίες ημέρες ένα σκηνοθετημένο θρίλερ με «γκεστ σταρ» βουλευτές, "αρνάκια" να βελάζουν πριν μπουν στο μαντρί,  και απειλούσαν να μην ψηφίσουν το πολυνομοσχέδιο της επικαιροποιημένης συμφωνίας με τους εκπροσώπους των δανειστών. Σκηνοθετημένο, καθώς οι υπουργοί, που διαπραγματεύτηκαν όλους τους προηγούμενους μήνες τις νέες ρυθμίσεις, είχαν οι ίδιοι αίσθηση του μεγέθους των τροποποιήσεων, που θα μπορούσαν να γίνουν έστω και στο «παρά πέντε» της ψήφισής του. Και ήξεραν πολύ καλά πόσο θα μπορούσαν να «νερώσουν» το γάλα.

Η κατάληξη του νέου επεισοδίου στο γνωστό σίριαλ στη Βουλή φαίνεται πως είναι ήδη προδιαγεγραμμένη. Και οι χαμηλόφωνοι πανηγυρισμοί στην κυβέρνηση έχουν αρχίσει να ακούγονται, προεξοφλώντας ότι τα μέτρα θα περάσουν και μάλιστα χωρίς απώλειες.
 Αλλωστε, «κάρφωναν» με το γάντι μέσω διαρροών για τη στάση των βουλευτών, θυμίζοντας ότι είναι οι ίδιοι που έχουν δώσει την ψήφο τους για πολύ πιο σκληρά μέτρα. Τώρα που η ψήφος συνοδεύεται με το επικοινωνιακό «περιτύλιγμα» περί αλλαγής της πορείας της χώρας θα κάνουν πίσω; Το «τάιμινγκ» μάλλον δεν είναι με το μέρος τους. 

Οσο το προηγούμενο διάστημα αναλώθηκαν σε τεχνικού περιεχομένου ενστάσεις για το γάλα, χωρίς να ανοίξει μια επί της ουσίας συζήτηση για την ελληνική κτηνοτροφία, τις προοπτικές ανάπτυξής της και την ένταξή της σε ένα εθνικό σχέδιο για τη χώρα, άλλο τόσο εύκολα «δραπετεύουν» και τώρα. 
 Και επικαλούμενοι ότι οι «νέες» τεχνικές ρυθμίσεις αποτελούν λύση, ο ένας μετά τον άλλον ανέκρουσαν πρύμναν. Οι «λύκοι» έγιναν αρνάκια γάλακτος. Η συσκευασία των αντιδράσεων φαίνεται πως είχε ημερομηνία λήξης. 
 Αλλά και την κυβέρνηση βόλευε επικοινωνιακά η σκόνη από το θόρυβο των αντιδράσεων. Γιατί πίσω από αυτή καλύφθηκαν μια σειρά από άλλα σημαντικά ζητήματα, όπως και νέα μέτρα, που προς το παρόν μπήκαν στην κατάψυξη και αναμένεται να βγουν μετά τις εκλογές του Μαΐου. 

Εχουν κάθε λόγο πλέον να δηλώνουν κυβερνητικά στελέχη ότι «όλα είναι υπό έλεγχο». Οπως φαίνεται -κατόπιν εορτής- και οι αντιδράσεις μάλλον ελεγχόμενες ήταν. Αλλωστε, στο σίριαλ της ψήφισης των εφαρμοστικών νόμων έχουμε παρακολουθήσει πολλές «επαναλήψεις» του ίδιου έργου.                      
ΠΗΓΗ     enet.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog