..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή, 7 Μαρτίου 2014

Ποτάμι: Η............ "τσόντα"!!!!!!!!!!!!!


Ενα κόμμα θολό, στο οποίο χωράνε όλοι, το οποίο, όπως λέει, επιδιώκει να «κλέβει ιδέες και από την αριστερά και από τη φιλελεύθερη παράταξη», δηλαδή τσιμπολογάει προτάσεις από εδώ και από εκεί για να τις εντάξει σε ένα πρόγραμμα κομμένο και ραμμένο στη στρατηγική της ΕΕ. Δηλαδή, μια από τα ίδια. Εξάλλου, ο Στ. Θεοδωράκης στη χτεσινή του συνέντευξη Τύπου, εμφάνισε ως συνεκτικό στοιχείο του κόμματός του τις ιδέες της ΕΕ, διευκρίνισε ότι «είναι προσανατολισμένο στην Ευρώπη», ότι «υπερασπιζόμαστε την Ευρώπη. Και στις στρατηγικές επιλογές η οπτική δεν πρέπει να είναι του Ελληνα, αλλά του Ευρωπαίου». Δηλαδή, υποταγή στις επιλογές της ιμπεριαλιστικής ΕΕ και των μονοπωλίων, σε αυτήν την πολιτική, δηλαδή, που έχει φέρει το λαό στη φριχτή κατάσταση που ζει σήμερα. Προφανώς, από τη στιγμή που το «ποτάμι» κινείται σε αυτή τη στρατηγική, μπορεί να χωρέσει θέσεις από κόμματα του συστήματος, καθώς δε διαφοροποιείται στην ουσία από αυτά. Αυτό που παρουσιάζεται με μεταμοντέρνο ύφος, κρύβει τις ίδιες φθαρμένες ιδέες που έχουν οδηγήσει το λαό στη σημερινή κατάσταση.
Εκείνο που φαίνεται ότι επιδιώκεται με αυτό το σχήμα, είναι να δημιουργηθεί άλλο ένα κομματίδιο - αερόσακος ενάντια στη ριζοσπαστικοποίηση των λαϊκών στρωμάτων, άλλο ένα κομματίδιο - μπαλαντέρ για πιθανές συνεργασίες με τον έναν ή τον άλλον πόλο του νέου διπολισμού. Ενα κόμμα διαθέσιμο για συνεργασίες.

 Εξάλλου, είπε ο Στ. Θεοδωράκης ότι στόχος του «ποταμιού» είναι να συμβάλουν «με την ενότητα των διαφορετικών» ώστε να προκύψει μια πλειοψηφία 50% με συνεργασίες. Με ποιους θα συνεργαστεί; Με όποιους χρειαστούν μια τσόντα, από τους πυλώνες του νέου διπολισμού, ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ. Γι' αυτό, άλλωστε, και με τη διακήρυξη αφήνει πόρτες ανοιχτές και για τους δύο. Ενα τέτοιο σχήμα είναι πλήρως ενταγμένο στις διεργασίες στο αστικό πολιτικό σύστημα που μόνο στόχο έχουν τη σταθεροποίησή του, τον εγκλωβισμό του λαού σε κόμματα «μια από τα ίδια».

Εξάλλου, το προφίλ που επιχειρεί να φτιάξει ο Στ. Θεοδωράκης είναι εκείνο ενός κόμματος χωρίς «πολιτικούς», δηλαδή ενός κόμματος που αποτελείται από ανθρώπους που τάχα «δεν ευθύνονται» για τη σημερινή κατάσταση. Στην πραγματικότητα, είναι ένα κόμμα που έρχεται να δώσει κομματική οντότητα στη λογική που κατατάσσει συλλήβδην τα πολιτικά κόμματα στο σάπιο πολιτικό σύστημα και βλέπει ως διέξοδο να δοθεί ο ρόλος των πολιτικών σε μη πολιτικούς (ως επάγγελμα). Και υπογραμμίζουμε το «μη πολιτικούς» κατ' επάγγελμα, γιατί πολλοί από αυτούς που συμμετέχουν στον κορμό του «ποταμιού» - όπως και ο «ηγέτης» του - έχουν πολλάκις δώσει πολιτικά διαπιστευτήρια, τασσόμενοι με συγκεκριμένες πολιτικές θέσεις και κόμματα, τα οποία ανήκουν σε αυτό που λέμε «μεδούλι» του σημερινού σάπιου πολιτικού συστήματος. Φθαρμένα υλικά σε νέο περιτύλιγμα, δηλαδή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog