..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

Θέλεις να μείνεις στη Σούπερ Λίγκ;;; Πάρε δανεικούς από τον Ολυμπιακό!!!!!!


 Δημοσίευμα - κεραυνός από τη Σουηδική ιστοσελίδα, «svenskafans.com» που κάνει σπέσιαλ αφιέρωμα στον απίστευτο χορό δανεικών από τον Ολυμπιακό στο Ελληνικό πρωτάθλημα - Πρώτος στην Ευρώπη με διαφορά από τον δεύτερο ο ΟΣΦΠ στον δανεισμό παικτών σε ομάδες της ίδιας κατηγορίας
Το δημοσίευμα σοκ από την μακρινή Σουηδία ξεφτυλίζει το Ελληνικό πρωτάθλημα και το καθεστώς των δανεικών σε ανταγωνίστριες ομάδες με τον πλέον δεικτικό τρόπο. Διαβάστε αναλυτικά:
««Δωρεάν δανεισμός με επιτόκιο έξι πόντους», τιτλοφορείται το δημοσίευμα που στην εισαγωγή του τα λέει όλα με μία πρόταση.
«Θες να αυξήσεις τις πιθανότητες παραμονής σου στη Σούπερ Λίγκα; Τότε δανείσου από τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος», αναφέρει χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ.
«Η αγορά είναι ελεύθερη και κάθε ομάδα μπορεί να έχει όσους παίκτες θέλει, χρησιμοποιώντας τους όπως θέλει. Θέλει να έχει 100 παίκτες κάτω από την μισθοδοσία του; Σαφώς και μπορεί να τους έχει. Το να αγοράζεις ότι κινείται στην εγχώρια αγορά δεν είναι κάτι καινούργιο. Το πρόβλημα, όμως, αρχίζει όταν οι... νεοσύλλεκτοι γίνουν εργαλείο για να αναστατωθεί η ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος και όταν η κουβέντα πάει στη δεοντολογία και στο ηθικό κομμάτι του πράγματος. Και πως να μιλήσει για ηθική ένας σύλλογος που ο πρόεδρος του βγήκε μετά από ένα παιχνίδι-ντροπή και είπε πως η ομάδα του δίδαξε ήθος», είναι ακόμα μία επισήμανση στο εν λόγω δημοσίευμα.

Οι Σουηδοί, όμως, δεν μένουν μόνο σ' αυτά. Επισημαίνουν πως ο Ολυμπιακός έχει περίπου 50 συμβόλαια επαγγελματιών ποδοσφαιριστών, χωρίς να υπολογίζονται τα παιδιά της Κ-20. Οι 19 από αυτούς τους ποδοσφαιριστές έχουν παραχωρηθεί ως δανεικοί, οι 15 σε συλλόγους της Superleague κάτι που - όπως σημειώνεται - στο δημοσίευμα δημιουργεί πρόβλημα ανταγωνισμού ειδικά στις ομάδες που μάχονται για τη σωτηρία, όταν ο Ολυμπιακός διευκολύνει συγκεκριμένους συλλόγους, ενώ τονίζεται πως αυτές οι ομάδες επειδή έχουν παίκτες από τον Ολυμπιακό... σκίζονται με αντιπάλους τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ, την ώρα που ο Ολυμπιακός περνάει αέρα.
Χαρακτηριστικά, επίσης, στο θέμα της... ουράς, οι Σκανδιναβοί στέκονται στο παράδειγμα του Απόλλωνα που απέκτησε τον συμπατριώτη τους Μίκαελ Ντάλμπεργκ από την Γκέφλε, με αρκετά υψηλό κόστος, την ώρα που ο Εργοτέλης και ο Πλατανιάς απλά δανείστηκαν παίκτες από τον Ολυμπιακό τον Ιανουάριο στο... τσάμπα. Από το κείμενο δεν απουσιάζουν ούτε οι περιπτώσεις των Τάτου, Κολοβού αλλά και αυτή του Αυλωνίτη που φαίνεται να καταλήγει στον Ολυμπιακό με τους Σουηδούς να υποστηρίζουν πως δεν αποκλείεται του χρόνου να παίζει τελικά στον Πλατανιά ή τον Εργοτέλη!
Οσο για το τέλος, οι Σουηδοί υπογραμμίζουν πως ομάδες δισεκατομμυρίων όπως οι Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι, Γιουβέντους κλπ, που όπως είναι λογικό έχουν πληθώρα ποδοσφαιριστών, δεν δανείζουν περισσότερους από 3-4 παίκτες στην ίδια κατηγορία, με τη Νάπολι να έχει δανείσει 7 σε ομάδες της Serie A. Κανένας ωστόσο δεν φτάνει τους 15 εγχώριους δανεικούς του Ολυμπιακού!
Χαρακτηριστικά αναφέρεται «η Σέλτικ έχει 21 βαθμούς διαφορά από τον δεύτερο της βαθμολογίας. Καλύτερα από τους 17 του Ολυμπιακού, όμως, όταν πρόκειται να δανείσει παίκτη τα πράγματα είναι διαφορετικά. Έχουν δανείσει μόνο έναν παίκτη σε ομάδα της κατηγορίας».
Μετάφρασμένο κείμενο από sentragoal.gr δείτε ΕΔΩ το άρθρο της Σουηδικής ιστοσελίδας


 αναδ: aek365

1 σχόλιο:

  1. Μπραβο για το αρθρο σας..θαθελα να βγαλετε και στη φορα το δανειο που πηρε η παε ολυμπιακος για το καραισκακη που δεν το ξεπληρωσε ποτε , χρωσταει περ.50εκ, και ακομα τον τροπο που πηρε το καραισκακη

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog