..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2014

Απατεώνες ταχυδακτυλουργοί.Απατεώνες ταχυδακτυλουργοί!
 Χρονικό της… «σωτηρίας»!
Δια χειρός Αλιθέρση
Έβαλαν τον κόσμο να πάρει δάνεια, για να ικανοποιήσει ένα όνειρο ζωής, να αγοράσει ένα σπίτι και να πληρώνει μια ζωή!
Του μείωσαν μετά το μισθό ή τη σύνταξη  ή του στέρησαν τη δουλειά!
Στη συνέχεια, τον κατήγγειλαν, γιατί είχε το θράσος να αγοράσει σπίτι, θυμίζοντάς του ότι σπίτια δεν έχουν οι Ευρωπαίοι!
Οι ίδιοι πούλησαν και πουλούν, όσο-όσο στο εξωτερικό, τα «κόκκινα δάνεια», που αυτοί τα έφτιαξαν «κόκκινα»!
Του είπαν ότι τους χρωστά λεφτά που δεν πήρε!  Θέσπισαν το χαράτσι! Έτσι, με το «αποφασίζομεν και διατάσσομεν»!   Έβαλαν και πρόστιμα στα πρόστιμα,  αν το χαράτσι δεν έχει πληρωθεί,  έτσι, που θα τους ζήλευαν ακόμη και οι πιο αετονύχηδες τοκογλύφοι των ημερών μας!
Στη  συνέχεια, απείλησαν και απειλούν πάνω από ένα εκατομμύριο μικροϊδιοκτήτες ότι θα τους κατασχέσουν τα ακίνητα, ακόμη και για διακόσια ευρώ ή και λιγότερο , επειδή λέει… «χρωστούν» στο Δημόσιο!
 Αφού βέβαια  «παραβίασαν» πρώτα τις… διπλές    πόρτες των τραπεζών, μπήκαν στους λογαριασμούς των… «οφειλετών»  και, με το μακρύ τους χέρι, πήραν ό,τι βρήκαν μέσα. Ακόμη και το τελευταίο ευρώ! Έτσι, που θα τους ζήλευε και ο ικανότερος   ταχυδακτυλουργός!
Και δεν φτάνουν όλα αυτά! Πήραν και παίρνουν τοκογλυφικά δάνεια από ευρωπαίους… «συμμάχους»  στο όνομά μας, για να γεμίσουν διπλά και τριπλά τα ταμεία των τραπεζιτών. Δάνεια  για υποδομές που πλέον δεν μας αφορούν!  Για υποδομές που ήδη έχουν χαρίσει στα…  αφεντικά τους! 
Έστειλαν και στέλνουν τα παιδιά μας μετανάστες στο εξωτερικό, πεσκέσι σε ευρωπαίους επιχειρηματίες!
Τεμάχισαν και τεμαχίζουν την πατρίδα μας και ξεπουλούν όσο-όσο  τα κομμάτια της!
Οι γεννήσεις μειώθηκαν και  μειώνονται γεωμετρικά, ενώ με ανάλογους ρυθμούς αυξάνονται οι θάνατοι! Οι αυτοκτονίες πλέον αποτελούν καθημερινή είδηση!

Μας καταδίκασαν και μας  καταδικάζουν στην πείνα, στη φτώχεια, στη μιζέρια! Καταδικάζουν το μέλλον  των επόμενων γενιών! 
Μας καταδίκασαν  για να μας… «σώσουν», αφού αυτοχρίστηκαν σωτήρες!
Επαγγελματίες απατεώνες ταχυδακτυλουργοί, ανδρείκελα, υποτελείς υπαλληλίσκοι των μεγάλων συμφερόντων!

Όμως,
κανέναν μας δεν ξεγελούν.  Έχει ο καιρός γυρίσματα!

Ο τηλεβόας μου περιμένει στο υπόγειο

σκεπασμένος απ’ τη σκόνη των καιρών
κι ο πόλεμος δεν τέλειωσε ακόμα!
………………………………………………………

(Απόσπασμα από το ποίημα του Γιάννη Ποταμιάνου  Ο τηλεβόας)


Τρίτη, 4 Φεβρουαρίου 2014
 https://www.facebook.com/alithersis1 σχόλιο:

 1. Ο τηλεβόας μου περιμένει στο υπόγειο
  σκεπασμένος απ’ τη σκόνη των καιρών
  κι ο πόλεμος δεν τέλειωσε ακόμα!

  =======

  Είθε...

  ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog