..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2014

Πτολεμαΐδα: Συντονισμένη δράση ενάντια στην πώληση του ΑΔΜΗΕ


Γενική Συνέλευση του Σωματείου Εργατοτεχνικών και Εργαζομένων στην Ενέργεια

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο ΚΥΤ Καρδιάς, στην Πτολεμαΐδα, γενική συνέλευση του Σωματείου Εργατοτεχνικών και Εργαζομένων στην Ενέργεια(ΣΕΕΕΝ), με θέμα την οργάνωση των αγώνων με αφορμή την κατάθεση στη Βουλή του νομοσχεδίου που αφορά την πώληση του ΑΔΜΗΕ.
Η συμμετοχή ήταν μεγάλη και αναπτύχθηκε πλούσιος προβληματισμός για την σκοπιμότητα πώλησης του ΑΔΜΗΕ στους μονοπωλιακούς ομίλους, για το ποιος χάνει και ποιος κερδίζει από μία τέτοια εξέλιξη.
Οι εργαζόμενοι καταδίκασαν για ακόμα μία φορά τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές πλειοψηφίες, που έβαλαν πλάτες στις επιταγές των κυβερνήσεων και της εργοδοσίας και αποδέχτηκαν την οδηγία της ΕΕ για τον διαμελισμό της ΔΕΗ.
Η γενική συνέλευση ήταν συνέχεια μιας σειράς περιοδειών και συγκεντρώσεων σε ορυχεία και σταθμούς, στην προσπάθεια να γίνει κατανοητή η αναγκαιότητα για συμπόρευση όλων των εργαζομένων στη ΔΕΗ, ΑΔΜΗΕ, ΔΕΔΔΗΕ, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης, αλλά και του συνόλου της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.
Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν για την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου που δρομολογεί αρνητικές εξελίξεις για όλους τους εργαζόμενους στη ΔΕΗ αλλά και για το σύνολο της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Μετά την πώληση του ΑΔΜΗΕ έπεται συνέχεια με την παραχώρηση του 30% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στον ιδιώτη μέσα από τη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ». Το έγκλημα θα συνεχιστεί με την πώληση του 17% των μετοχών της ΔΕΗ που είναι ενταγμένες στο ΤΑΙΠΕΔ.

Η γενική συνέλευση αποφάσισε να συνεχιστεί η δράση και να ανταποκρίνεται στο ύψος των περιστάσεων, με περιοδείες και συγκεντρώσεις στους χώρους δουλειάς αλλά και στις πόλεις και τα γύρω χωριά, με στόχο την ενημέρωση και κινητοποίηση της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων της περιοχής. Σε αυτό το πλαίσιο τα επόμενα βήματα, με βάση τις αποφάσεις της συνέλευσης, θα είναι:
Την Δευτέρα 20 Γενάρη συγκέντρωση μπροστά στην πύλη του ΚΥΤ Καρδιάς στις 12.00 μ.μ.
Την Τετάρτη 22 Γενάρη συγκέντρωση στην Κεντρική Πλατεία της Πτολεμαΐδας στις 7.00 μ.μ.

Την Πέμπτη 23 Γενάρη 24ωρη απεργία, περιφρούρηση της απεργίας στην πύλη του ΚΥΤ Καρδιάς και απεργιακή συγκέντρωση στον Πεζόδρομο Κοζάνης στις 10.30 π.μ.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog