..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή, 5 Ιανουαρίου 2014

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ: Σχέδιο να πουληθεί κομμάτι-κομμάτι η ΔΕΗ!!!!


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ: "ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΔΜΗΕ" 
              
                    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ 

Συνάδελφοι – συναδέλφισσες, Η συγκυβέρνηση Ν.Δ –ΠΑΣΟΚ, προχωράει στην υλοποίηση του Σχεδίου Υπουργικής Απόφασης για την πώληση της ΔΕΗ. Ξεκινάει σε πρώτη φάση από την πώληση των δικτύων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ σε δεύτερη φάση θα προχωρήσουν στη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ» στην οποία θα περάσει συνολικά 2400 MW ισχύς στον ιδιώτη( λιγνίτη , υδροηλεκτρικά, Φ.Α). Στην τρίτη φάση θα πωληθεί ένα επιπλέον 17% των μετοχών της ΔΕΗ , οι οποίες εδώ και ένα χρόνο είναι ενταγμένες στο ΤΑΙΠΕΔ. Το σχέδιο αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ και των Δικτύων είναι ενταγμένη στις αποφάσεις και οδηγίες της Ε.Ε. Αυτό επιβάλει η κερδοφορία του μεγάλου κεφαλαίου το οποίο θέλει να πλέον να διεισδύσει ακόμα περισσότερο στην παραγωγή και όχι μόνο στην κατανάλωση όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια.(Μυτηληναίος, ΠΕΣΙΝΕ). Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής τα ζουν με ποιο χαρακτηριστικό τρόπο οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα. Στο άμεσο μέλλον με βάση τις παραπάνω εξελίξεις θα έχουμε χειροτέρευση της κατάστασης με περεταίρω μειώσεις μισθών , αύξηση του δουλεμπορίου και ακριβότερη κwh. Ο λαός θα στενάξει ακόμα περισσότερο, ιδιαίτερα σε περίοδο μεγάλης οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης όπου γίνεται πιο ξεκάθαρη η αναγκαιότητα η ηλεκτρική ενέργεια να είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα. Η καταδίκη όλων των πολιτικών δυνάμεων που αποδέχτηκαν και συνεχίζουν στον ίδιο καταστροφικό δρόμο, της συνθήκης του Μαάστριχτ και των οδηγίων της Ε.Ε για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας και του ανταγωνισμού είναι επιβεβλημένη, είναι προϋπόθεση για να στραφεί το εργατικό - λαϊκό κίνημα σε ταξική κατεύθυνση για την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων και γενικότερα των λαϊκών στρωμάτων. Η προδοτική στάση της πλειοψηφίας του συνδικαλιστικού κινήματος είναι καταγεγραμμένη. Με βάση τις αποφάσεις τους μέσα από συνέδρια (ΓΕΝΟΠ) αποδέχτηκαν ότι όριζε η εργοδοσία και η κυβερνήσεις τους, όπως την μετοχοποίηση της ΔΕΗ, τον διαχωρισμό της ΔΕΗ, την μείωση μισθών και συντάξεων.


 Ο ρόλος της τοπικής διοίκησης (Περιφέρεια , δήμοι) ξεδιπλώθηκε όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, μέσα από τα λεγόμενα σύμφωνα συνύπαρξης με τη ΔΕΗ παίζοντας το ρόλο του «δούρειου ίππου», απορροφώντας στην ουσία τους κοινωνικούς κραδασμούς. Η μόνη διέξοδος απέναντι σε αυτή τη αντιλαϊκή πολιτική είναι ΔΕΗ πλήρως κοινωνικοποιημένη ενταγμένη σε έναν Ενιαίο Κρατικό φορέα Ενέργειας στην υπηρεσία του λαού και του τόπου μας. Συνάδελφοι συναδέλφισσες, Η απάντηση στην πώληση του ΑΔΜΗΕ αποτελεί έναν σημαντικό κρίκο στους αγώνες που πρέπει να ξεδιπλωθούν στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. Καλούμε σωματεία , μαζικούς φορείς να προχωρήσουν σε συνελεύσεις , συγκεντρώσεις, συσκέψεις στους χώρους δουλειάς, να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις ενάντια στην πώληση του ΑΔΜΗΕ. 

4/1/2014 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog