..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014

Τρέχουν να πιάσουν "στασίδι"!!!!!!!


Ολοένα και ταχύτερα βήματα προσέγγισης με τους «58» κάνουν τα στελέχη της εσωκομματικής μειοψηφίας της ΔΗΜΑΡ. Στα τέλη του μήνα ο Α. Παπαδόπουλος αναμένεται να μιλήσει σε συγκέντρωσή τους στην Κηφισιά μαζί με τον βουλευτή του κόμματος Γρ. Ψαριανό. Η μειοψηφία της ΔΗΜΑΡ συναρτά τα επόμενα βήματά της, την παραμονή της δηλαδή ή όχι στο κόμμα, με το μετασχηματισμό της κίνησης των «58» σε κάτι πιο στέρεο. Απ' την άποψη αυτή εκφράζει ικανοποίηση για την απόφαση καθόδου στις ευρωεκλογές υπό τον τίτλο της «δημοκρατικής παράταξης».
Στο μεταξύ, ο Φ. Κουβέλης προετοιμάζει το πλασάρισμα της ΔΗΜΑΡ σε αναβαθμισμένη θέση στο υπό αναμόρφωση αστικό πολιτικό σκηνικό. Ετσι φέρεται να πραγματοποίησε μυστική σύσκεψη με πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ για τη συγκρότηση του τρίτου πόλου, στην οποία συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι Καστανίδης, Μπεγλίτης, Μανίκας κ.ά. Οι πληροφορίες λένε ότι αποφασίστηκε - σε υλοποίηση και της κατεύθυνσης που έδωσε ο Φ. Κουβέλης στην πρόσφατη συνεδρίαση της ΚΠΕ - η δημιουργία ενός συμμαχικού σχήματος με την ονομασία ΔΗΜΕΑΡ (Δημοκρατική Μεταρρυθμιστική Αριστερά) και γρήγορα η δημοσιοποίηση της πολιτικής διακήρυξης. Οι ίδιες πληροφορίες θεωρούν βέβαιη την προσχώρηση των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ Κοππά και Δανέλλη. Επαφές θα κάνει ο Φ. Κουβέλης και με το «Δίκτυο» της Διαμαντοπούλου και τον «Κοινωνικό Σύνδεσμο» του Φλωρίδη, οι οποίοι εξάλλου έχουν δώσει το «παρών» σε εκδηλώσεις της ΔΗΜΑΡ στο πρόσφατο παρελθόν. Τέλος, παγώνει, όπως όλα δείχνουν, η συνεργασία με τον Α. Λοβέρδο παρά τις αποφάσεις και των δύο κομμάτων να επιμείνουν στην προσπάθεια. Πληροφορίες φέρουν αμφότερους δυσαρεστημένους από κινήσεις και διαθέσεις «μικρομεγαλισμού» και «ηγεμονισμού», όπως λέγεται.

Ο νέος γραμματέας της ΚΠΕ της ΔΗΜΑΡ, Θ. Θεοχαρόπουλος, αναγκάστηκε χτες να μαζέψει την προ ημερών δήλωσή του με την οποία τασσόταν υπέρ της υποψηφιότητας Τσίπρα. Σε συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών» είπε σχετικά: «Η Δημοκρατική Αριστερά συλλογικά αποφάσισε στο πρόσφατο Συνέδριο ότι θα συμμετάσχει στην ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών για την υλοποίηση των παραπάνω στόχων. Συνεπώς δεν θα στηρίξει την υποψηφιότητα Τσίπρα». Σε ερώτηση για το αν υπάρχει γενικά το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Στην πραγματικότητα επαγγέλλεται την επιστροφή στο χθες, αγνοώντας την ανάγκη μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων. Αναφέρεται σε μονομερείς ενέργειες προς τους εταίρους οι οποίες θα θέσουν σε κίνδυνο την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Με αυτά τα δεδομένα δεν υπάρχουν δυνατότητες συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ».
"Ρ" 21012014

1 σχόλιο:

  1. Tι στασίδι; και όρθιοι με το να ποδάρι στέκονται άμα λάχει, αρκεί να είναι εκεί στο χοροστάσι, έστω και σαν ψάλτες """"αριστεροί"""

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog