..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2014

Το "Εθνος" και ο "ιστορικός συμβιβασμός"!!!!!!!!!



«Δεν αντέχω αυτούς που λιθοβολούν καθημερινά τον ΣΥΡΙΖΑ (...) Δεν αντέχω επίσης αυτούς που πετροβολούν καθημερινά τη σημερινή κυβέρνηση. Νομίζω ότι και τα δύο άκρα κάνουν το ίδιο κακό (...) απαγορεύουν στη δημόσια ζωή να ακουστεί η φωνή της σύνθεσης (...) Από τη μια οι κυβερνητικές δυνάμεις και από την άλλη ο "στρατός" του ΣΥΡΙΖΑ διεκδικούν από το 1/3 του εκλογικού σώματος. Μπορεί μια κυβέρνηση, από το ένα ή το άλλο "χαράκωμα", στηριγμένη στο 1/3 του εκλογικού σώματος, με μια αναιμική πλειοψηφία στη Βουλή να οδηγήσει τη χώρα στην επόμενη μέρα; (...). Μήπως έφτασε η ώρα να σκεφτόμαστε το "ανέφικτο"; Την κυβέρνηση "των δύο τρίτων" (...) Σήμερα φαντάζει ως ουτοπία, μπορεί αύριο να γίνει ο απόλυτος ρεαλισμός του "ιστορικού συμβιβασμού"» («Εθνος», 20/1/2014). Οι αστοί μπροστά στις δυσκολίες λειτουργίας του αστικού πολιτικού συστήματος, στην αδυναμία ανάδειξης κυβέρνησης με ευρεία εκλογική δύναμη, αλλά και διαχείρισης της κρίσης σε όφελός τους, δεν αποκλείουν ως διέξοδο τη συγκυβέρνηση ΝΔ - ΣΥΡΙΖΑ. Που σημαίνει ότι παρά τις διαφορές τους ως προς το μείγμα διαχείρισης κινούνται στο ίδιο στρατηγικό πλαίσιο στήριξης του κεφαλαίου, της ΕΕ, της Ευρωζώνης. Οι εργαζόμενοι, ο λαός να το συνειδητοποιήσουν, να οργανώσουν τη δική τους εργατική, λαϊκή αντιπολίτευση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog