..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή, 5 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: "Στραβοί" "κουτσοί" και κότες στον Αγιο Παντελεήμονα!!!!!!!


Βλέποντας η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν τους βγαίνουν τα κουκιά για αυτοδύναμη κυβέρνηση και για να μην χάσουν μια μερίδα στελεχών που προέρχονται από την  ΔΗΜΑΡ-ΠΑΣΟΚ  προς την κίνηση των 58, κάνει «Ανοιγμα» με αφορμή το «Φόρουμ προσωπικοτήτων και Κινήσεων» που ιδρύει η Κουμουνδούρου με αφορμή την εξειδίκευση του κυβερνητικού του προγράμματος, στο οποίο αναμένεται να δώσουν το παρών πολλές προσωπικότητες αλλά και βουλευτές -νυν και πρώην- που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ.
Το φόρουμ, θα έχει επτά θεματικές ενότητες για την εξειδίκευση του προγράμματος, οι οποίες θα είναι οι ακόλουθες, σύμφωνα με την Real News:
  • Αμεσα μέτρα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης
  • Πολιτισμική αναγέννηση
  • Δημοκρατική ανασυγκρότηση του πολιτικού συστήματος
  • Διαδικασίες ακύρωσης του Μνημονίου και διαχείρισης του χρέους
  • Προστασία της εργασίας και των δημόσιων κοινωνικών αγαθών
  • Αναδιάρθρωση της δημόσιας διοίκησης
  • Μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο σχέδιο εφαρμογής παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας.

Τις θέσεις, επεξεργάζεται η Μόνιμη Επιτροπή Προγράμματος υπό τον Γιάννη Δραγασάκη, ενώ κάθε παρουσίαση θα ξεκινά με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα
«Ανοιγμα» σε πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ
Παράλληλα, η Real News τονίζει πως το προσεχές διάστημα η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συναντηθεί με την Αριστερή Προοπτική πρώην στελεχών της ΔΗΜΑΡ όπως ο Ανδρέας Νεφελούδης και ο Στέφανος Μπαγεώργος, αλλά και με τους βουλευτές Οδυσσέα Βουδούρη, Πάρι Μουτσινά και Θόδωρου Παραστατίδη, οι οποίοι θα ανακοινώσουν την προσχώρηση τους στο φόρουμ.
Παράλληλα, μέχρι τις 25 Ιανουαρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η συμφωνία με την Λούκα Κατσέλη, ενώ ιδιαίτερης σημασίας φαίνεται πως θα είναι και η συνάντηση με τον Νίκο Κοτζιά. Στόχος επίσης είναι να ενταχθούν στο φόρουμ πρώην υπουργοί και βουλευτές, με την εφημερίδα να αναφέρει χαρακτηριστικά την Μιλένα Αποστολάκη και την Μαρία Θεοχάρη, αλλά και συνδικαλιστές όπως ο πρόεδρος της ΠΟΕ- ΟΤΑ Θέμης Μπαλασόπουλος.

                      Που αποσκοπεί το φόρουμ
Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, έχει ορίσει ως χρονικό ορίζοντα για την εξειδίκευση του προγράμματος τον Μάρτιο, καθώς υπάρχει ο φόβος να τους «προλάβουν» οι πολιτικές εξελίξεις, ενώ μετά το πέρας των διαδικασιών θα οριστεί ένα μόνιμο ηγετικό όργανο του φόρουμ, κάτι που επί της ουσίας σηματοδοτεί την κοινή κάθοδο με πλατύ μετωπικό σχήμα στις ευρωεκλογές και τις εθνικές εκλογές.

Αλήθεια θα δώσουν λύση όλα αυτά τα στελέχη που στήριξαν την τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ. Όλα αυτά τα στελέχη που διαφωνούσαν στα πάνελ των  ΜΜΕ και στη συνέχεια μέσα στη Βουλή ψήφιζαν σαν ΚΟΤΕΣ τα μνημόνια ;Θα πιστέψουμε ότι αυτοί που ψήφισαν όλους τους αντεργατικούς νόμους, όλα τα χαράτσια και  συμφώνησαν στις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου θα μας σώσουν ή θα βάλουν την ταφόπλακα σε ότι έμεινε στο τόπο;
Ψήφισαν για να σώσουν τους δανειστές και έστειλαν το Λαό στην ανεργεία, στη φτώχεια,  στα συσσίτια στις αυτοκτονίες. Το ίδιο θα κάνουν και σε μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Δεν  θα λειτουργήσουν διαφορετικά.
ΕΜΑΘΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΛΟΥΣ
ΕΜΑΘΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΥΣ
Αν αυτό δεν το καταλάβουν και δεν το πιστέψουν οι φίλοι και οι πρώην σύντροφοι που σήμερα είναι στο ΣΥΡΙΖΑ θα έχουν μεγαλύτερη ευθύνη από αυτούς που πηγαίνουν στο ΣΥΡΙΖΑ για να μην χάσουν τις θεσούλες τους.  Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog