..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Ροβέρδος Σπυρόπουλος: Δεν υπάρχουν............. χρήματα !!!!!!!


Από το Μάρτη του 2014 οι νέες μειώσεις των επικουρικών συντάξεων σε όλα τα Ταμεία γιατί όπως επικαλείται δεν υπάρχουν χρήματα. Ο ίδιος όμως αμοίβεται με πάνω από 10.000;;; ευρώ το μήνα. Μισθοί ως Διοικητής του ΙΚΑ, αποζημειώσεις από συνεδριάσεις συμβουλίων και υπαλλήλου ΟΤΕ.

Εδώ υπάρχουν χρήματα!!!
Aπό το Μάρτη λοιπόν, του 2014 θα ξεκινήσει η νέα μείωση των επικουρικών συντάξεων του ΙΚΑ, αλλά και όλων των ασφαλιστικών ταμείων καθώς μέχρι τότε θα έχουν ολοκληρωθεί οι αναλογιστικές μελέτες βιωσιμότητας. Αυτό τόνισε ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος, διοικητής του ΙΚΑ, μιλώντας στη σημερινή πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του «ΑΝΤ1», επαναλαμβάνοντας την επίσημη προαναγγελία μείωσης των επικουρικών συντάξεων, ενώ, για να εκτονώσει τις λαϊκές αντιδράσεις, πρόσθεσε ότι οι μικρότερες απώλειες θα είναι στις επικουρικές του ΙΚΑ καθώς «έχει γίνει ορθολογικότερη διαχείριση», δηλαδή οι περικοπές έγιναν νωρίτερα και σε μεγαλύτερη κλίμακα. Υπενθυμίζεται ότι ήδη οι επικουρικές του ΙΚΑ στη συντριπτική τους πλειοψηφία σήμερα ανέρχονται σε μερικές δεκάδες ευρώ το μήνα, τώρα θα υποστούν ακόμη μεγαλύτερη μείωση, ενώ οι μειώσεις στα υπόλοιπα επικουρικά ταμεία θα είναι ακόμη μεγαλύτερες από ό,τι στο ΙΚΑ.

Ταυτόχρονα με τις επανειλημμένες αναφορές περί του ότι αυτή είναι πραγματικότητα στη χώρα μας και διεθνώς, ο διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, προϊδέασε για συνολική ένταση της αντιασφαλιστικής πολιτικής το 2014. Αναφερόμενος σε άλλη παράμετρο μείωσης των επικουρικών συντάξεων, ο διοικητής παραδέχτηκε ότι τα επικουρικά ταμεία εισπράττουν έσοδα από εργαζόμενους και εργοδότες, λειτουργώντας σαν ένα είδος κεφαλαιοποιητικού συστήματος. Επόμενα αποτελεί προσωπικό κεφάλαιο του ασφαλισμένου το οποίο ο ίδιος θα πρέπει να «επιλέξει» αν θα το λάβει στα περίπου 15 χρόνια ως προσδόκιμο διαβίωσής του για να είναι περισσότερη (η επικουρική σύνταξη) ή αν θα το επιμερίσει στη γυναίκα ή τα παιδιά του μετά το θάνατό του, γεγονός που θα σημάνει τη μείωσή του. Δηλαδή ο διοικητής του ΙΚΑ, αφήνοντας στο απυρόβλητο τη διαχρονική λεηλασία των αποθεματικών των επικουρικών ταμείων, την αύξηση της ανεργίας, τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις κλπ., ουσιαστικά προαναγγέλλει τη μείωση των επικουρικών συντάξεων και την παράδοση των επικουρικών αποθεματικών στο κεφάλαιο, «βάζοντας το πιστόλι της επιλογής στον κρόταφο» του ασφαλισμένου και της ίδιας της οικογένειάς του.

 Για τις μεγάλες καθυστερήσεις στη χορήγηση των αναπηρικών συντάξεων και εκτιμήσεων από τα ΚΕΠΑ, ο διοικητής την απέδωσε αποκλειστικά στη συνεχιζόμενη απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ, ενώ απέφυγε να πει ότι τα ΚΕΠΑ και τα ΚΕΒΑ αποτελούν τα κυβερνητικά στρατηγικά εργαλεία των δραματικών περικοπών των αναπήρων. Ο διοικητής δήλωσε ότι οι καθυστερούμενες αναπηρικές συντάξεις θα δοθούν αναδρομικά εντός του Γενάρη (φυσικά πετσοκομμένες με βάση τα νέα δεδομένα), ενώ για την επαναχορήγηση του ΕΚΑΣ για του αναπήρους με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω, παρέπεμψε σε μελλοντική εγκύκλιο που θα εκδοθεί από το ΙΚΑ.

Τέλος, την αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων στα φάρμακα την απέδωσε στην «αναγκαία συμμετοχή όλων για να σωθεί η οικονομία της χώρας», δηλαδή τα κέρδη του κεφαλαίου. «Περικοπές γίνονται γιατί δεν έχουμε χρήματα να δώσουμε», κατέληξε ο Ροβέρτος Σπυρόπουλος, την ώρα που τα πακέτα επιδότησης, επιχορήγησης, φοροαπαλλαγών και εισφοροαπαλλαγής σε όφελος των επιχειρηματικών ομίλων διαδέχονται το ένα το άλλο.

1 σχόλιο:

  1. ΔΕΝ ειμαστε ολοι.."ισα κι ομοια"..ΜΕΡΙΚΟΙ ειναι με..λεφτα..Και μερικοι αποροι...
    Πανω σ αυτο το ΜΟΤΟ λειτουργει το Αστικο συστημα...!!
    ΕΙΣΑΙ φτωχος, και δεν εχεις να φας..Και ονειρευεσαι κι ολας..Οτι..
    ΜΙΑ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΡΑ..Θα εθεις ΚΑΒΑΛΑ...Να τρως ΕΣΥ απο τους αλλους...!!
    Βλεπεις..Η ΑΣΤΙΛΑ..Δεν σκοτωνει μονο ανθρωπους..Σκοτωνει ΚΥΡΙΩΣ τον...
    ΑΝΘΡΩΠΙΣΜΟ των ζωντανων...!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog