..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

Εργ. Κέν. Νάουσας: Συλλαλητήριο για τα ζητήματα της Υγείας!!!

Φωτο αρχείου απο προηγούμενη κινητοποίηση

Με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Νάουσας και του Σωματείου Συνταξιούχων του ΙΚΑ, στις 16 Γενάρη θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στη Νάουσα για τα καυτά ζητήματα της Υγείας. Σε σχετική ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:
«Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο έξω από το ΙΚΑ Νάουσας
Πέμπτη 16 Γενάρη, 6.30μμ στην Πλατεία
Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, νέοι και νέες,
Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και το Σωματείο Συνταξιούχων καλούν το λαό της Νάουσας σε επαγρύπνηση με στόχο την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου για τις αρνητικές εξελίξεις με βάση τις συγχωνεύσεις – κλείσιμο πρωτοβάθμιων μονάδων υγείας. Αυτό για την περιοχή μας σημαίνει ότι μπαίνουν σε κίνδυνο οι υγειονομικές υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ που στεγάζονται στο ΙΚΑ.
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ – ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
Να παραμείνουν στο κτίριο του ΙΚΑ οι γιατροί,  το νοσηλευτικό - βοηθητικό προσωπικό του ΕΟΠΥΥ, το ακτινολογικό και μικροβιολογικό εργαστήριο ανεξάρτητα αν θα μεταφερθούν στο ΕΣΥ,
Να καλυφθούν όλες οι ελλείψεις που υπάρχουν σε προσωπικό και εξοπλισμό με βάση τις σύγχρονες ανάγκες των κατοίκων της περιοχής μας,
Να συνεχίσει τη λειτουργία του ως αποκλειστικά δημόσια πρωτοβάθμια μονάδα υγείας και να μετατραπεί σε υγειονομική μονάδα αστικού τύπου με παράλληλη πλήρη λειτουργία του Νοσοκομείου με 8 βασικές κλινικές ως δευτεροβάθμια φροντίδα υγείας και αγροτικά ιατρεία στα χωριά του δήμου που θα εξυπηρετούν με εξετάσεις και συνταγογραφήσεις τους κατοίκους.



Όχι στις διαθεσιμότητες, κινητικότητες και απολύσεις.
Συμπολίτισσες, συμπολίτες,
Με το που πάτησε το πόδι του ο νέος χρόνος τα αντιλαϊκά μέτρα που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση για την υγεία μπαίνουν σε εφαρμογή. Η επίθεση στη ζωή των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων είναι ανελέητη. Από την Πρώτη Γενάρη νέα χαράτσια επιβάλλονται. Θα πληρώνουμε 1 ευρώ για κάθε συνταγή για τα φάρμακα.
Και με τα μέτρα αυτά η υγεία γίνεται ένα ακόμα πιο ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα.
Το Εργατικό Κέντρο Νάουσας και το Σωματείο Συνταξιούχων καλούν το λαό της περιοχής μας συλλογικά και οργανωμένα να μην πληρώσει τα νέα αυτά χαράτσια.
Όλοι και όλες στο συλλαλητήριο έξω από το ΙΚΑ Νάουσας
Πέμπτη 16 Γενάρη, 6.30μμ στην Πλατεία»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog