..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Την Αλεξάνδρεια, στην ενότητα Θεσσαλονίκης προβλέπει το νέο Ρυθμιστικό της Σχέδιο!!!!


Σοβαρά ερωτήματα δημιουργεί το πρόσφατο (4/1) ρεπορτάζ της εφημερίδας «ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ» με τίτλο «Η Θεσσαλονίκη έως το 2027» Σ’αυτό γίνεται αναφορά στα όσα προβλέπονται στο νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο, που όπως τονίζει το ρεπορτάζ θα παρουσιαστεί δημόσια τις επόμενες μέρες. Πιο συγκεκριμένα ανάμεσα στ’ άλλα αναφέρει: «…Η πρώτη καινοτομία του νέου Ρυθμιστικού Σχεδίου της Θεσσαλονίκης είναι ότι ξεπερνά κατά πολύ τα γεωγραφική όρια του νομού. Αντιμετωπίζει ως ενιαία ενότητα το σύνολο των νομών Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής, Κιλκίς και επιπλέον περιλαμβάνει τους δήμους Πέλλας, Αλεξάνδρειας (Ημαθίας) και Πύδνας-Κολινδρού (Πιερίας). Σε αυτή την περιοχή θεωρείται αναγκαίο «να τρέξουν» μέτρα και δράσεις με χρονικό ορίζοντα δεκαπενταετίας, ώστε έως το 2027 η νέα φυσιογνωμία της να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις ως ενός ενιαίου γεωγραφικού πόλου με υψηλά στάνταρ στην ανάπτυξη, την ανταγωνιστικότητα και την καινοτομία, με κοινωνική συνοχή και βελτίωση της ποιότητας ζωής, σε συνδυασμό με την εξασφάλιση όμως της οικολογικής ισορροπίας και την προστασία φυσικών και πολιτιστικών πόρων. Σε αυτόν τον σχεδιασμό, προβλέπεται η ανάδειξη του ρόλου της Θεσσαλονίκης ως περιφερειακού μητροπολιτικού πόλου της Ευρώπης, κάτι το οποίο στο νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο αναφέρεται ότι μπορεί να συμβεί με επέκταση και ολοκλήρωση των μεταφορικών και επικοινωνιακών υποδομών και τη διασύνδεση τους με τα διευρωπαϊκά δίκτυα προκειμένου να μπορεί να φέρει επάξια τον τίτλο του διεθνούς κόμβου μεταφορών, διαμετακόμισης και ενέργειας. Η προσέλκυση δραστηριοτήτων διεθνούς εμβέλειας σε συνδυασμό με τη συγκρότηση πόλων καινοτομίας της Ν.Α Ευρώπης. Ο σχεδιασμός προβλέπει ακόμη την υποστήριξη του χονδρεμπορίου και διαμετακομιστικού εμπορίου μέσω της ανάπτυξης οργανωμένων ζωνών με σύνθετες λειτουργίες στους στρατηγικούς κόμβους συνδυασμένων μεταφορών…»
Το ρεπορτάζ συνεχίζει και με άλλους μεγαλόπνοους στόχους που προβλέπει το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο. Στόχοι που κατά τη γενικότερη άποψη μας δεν έχουν να κάνουν με το λαό και τα συμφέροντα του, με την βελτίωση της ποιότητας ζωής του, αλλά ουσιαστικά με τις επιδιώξεις του Ελληνικού και ξένου κεφαλαίου για «μπίζνες» στην περιοχή. Υπάρχει όμως ένα ζήτημα. Για τα όσα προβλέπονται προφανώς και δεν ρωτήθηκαν οι τοπικές αρχές της Ημαθίας (Δήμος Αλεξάνδρειας-Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας) και πολύ περισσότεροι οι κάτοικοι τους. Από αυτή την άποψη με ενδιαφέρον περιμένουμε τις σχετικές αντιδράσεις για το «καπέλο» αυτό της Θεσσαλονίκης…

 «ΑΛΛΗ ΑΠΟΨΗ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog