..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2014

ΠΑΜΕ Κοζάνης: Η ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ ζητάει 250.000 ευρώ από τους εργαζόμενους!!!!!!


Η Γραμματεία Κοζάνης του ΠΑΜΕ χαιρετίζει με ανακοίνωσή της τον ανυποχώρητο, ηρωικό, πολυήμερο απεργιακό αγώνα των εργαζομένων της «Κόκα - Κόλα» που αποτελεί παράδειγμα αποφασιστικότητας για τους εργαζομένους.
Όπως σημειώνει, «ο αγώνας αυτός είναι αγώνας όχι μόνο των εργαζομένων στην "Κόκα - Κόλα", αλλά όλης της εργατικής τάξης. Είναι αγώνας ενάντια σε ένα διεθνές μονοπώλιο που αποτελεί σύμβολο του καπιταλισμού και της κοινωνικής εκμετάλλευσης»
Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

Η ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ δεν είναι ανίκητη
Η Γραμματεία Κοζάνης του ΠΑΜΕ χαιρετίζει τον ανυποχώρητο, ηρωικό, πολυήμερο απεργιακό αγώνα των ερ­γαζόμενων της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ, που ξεπέρασε τις 110 μέρες. Η απαράμιλλη αντοχή των απεργών μέσα σε συνθή­κες άγριας επίθεσης της εργοδοσίας (με δικαστήρια, διώξεις εργαζόμενων, εκβιασμούς κ.λ.π.) αποτελεί πα­ράδειγμα αποφασιστικότητας για την διεξαγωγή των αγώνων από τους εργαζόμενους. Η πολυεθνική προ­σέφυγε στα δικαστήρια για να φιμώσει τους εργαζόμενους από τους οποίους ζητά 250.000 ευρώ από τον κα­θένα για την υλική ζημιά που έχει υποστεί. Οι απεργοί με τον αγώνα τους κατάφεραν να προκαλέσουν μεγάλο πλήγμα στη διακίνηση και πώληση των προϊόντων, αποτέλεσμα της έμπρακτης συμπαράστασης των πολιτών με την μη-κατανάλωση προϊόντων της πολυεθνικής.
Ο αγώνας αυτός όμως έχει ευρύτερη σημασία. Είναι αγώνας όχι μόνο των εργαζόμενων στη ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ, αλλά ολόκληρου του κλάδου, όλης της εργατικής τάξης. Είναι αγώνας ενάντια σε ένα διεθνές μονοπώλιο που αποτε­λεί σύμβολο του καπιταλισμού και της κοινωνικής εκμετάλλευσης. Διεξάγεται μέσα στο χώρο δουλειάς, στο τόπο που γεννιέται η εκμετάλλευση, κόντρα σε κορυφαίο εκπρόσωπο των υπεύθυνων για όλα τα δεινά που μαστίζουν την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.
Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ), το ΠΑΜΕ, τα ταξικά σωματεία από τη πρώτη στιγμή στάθη­καν ενεργά δίπλα στον ηρωικό αγώνα των απεργών της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ.

Ο Δήμος Κοζάνης ενάντια στους απεργούς, στο πλευρό της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ
Χτές Παρασκευή 17 Γενάρη ομάδα απεργών, απολυμένων από την ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ και εργαζομένων από σωμα­τεία του κλάδου των εμφιαλωμένων πραγματοποίησαν στην πόλη της Κοζάνης αφισοκόλληση ενημέρωσης για τον αγώνα τους. Μετά από καταγγελία στην αστυνομία από την πλευρά του Δήμου Κοζάνης τρεις απεργοί συ­νελήφθησαν με την κατηγορία της “ρύπανσης”. Οι συνάδελφοί μας έχουν πραγματοποιήσει αφισοκολλήσεις σε όλη την Ελλάδα και ο Δήμος Κοζάνης είναι ο μοναδικός που όχι μόνο ενοχλήθηκε από τον τίμιο αγώνα που δίνουν αλλά ζήτησε και τη σύλληψή τους. Η ενέργεια αυτή της δημοτικής αρχής είναι προκλητική και απαράδεκτη, αφού δεν ενοχλείται από τις εμπορικές και διαφημιστικές αφίσες που “κοσμούν” κάθε σημείο τις πόλης, είναι και αντεργατική, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι στην αντιπαράθεση εργατών και πολυεθνικής τάσσεται ξεκάθαρα με το μέρος της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ. Η ενέργεια της δημοτικής αρχής “ρυπαίνει” την αρχή της αλληλεγγύης που νοιώθουν οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι της περιοχής μας για τον τίμιο αγώνα των απεργών της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ, πρέπει να καταδικαστεί απερίφραστα και να αντιμετωπίσει την δίκαια οργή όλων των εργαζομένων και των ανέργων της πρωταθλήτριας σε ανεργία περιοχής μας.



Μαχητική Αλληλεγγύη στους απεργούς της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ καθήκον κάθε εργαζόμενου κι ανέργου
Η Γραμματεία Κοζάνης του ΠΑΜΕ καλεί κάθε εργαζόμενο, κάθε λαϊκό άνθρωπο να κάνει δική του υπόθεση τον κρίσιμο αυτό αγώνα. Καλεί τα σωματεία, κάθε συνδικαλιστή που σέβεται το ρόλο του να πάρουν άμεσα πρω­τοβουλίες για την εκδήλωση μαχητικής αλληλεγγύης στους απεργούς της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ, με κάθε τρόπο. Με ενη­μέρωση των μελών τους, με αποφάσεις των διοικητικών συμβουλίων και ψηφίσματα, με ανακοινώσεις στο Τύπο, με συγκεντρώσεις στους χώρους δουλειάς, με επισκέψεις εργαζόμενων και σωματείων στους απεργούς έξω από το εργοστάσιο της Θέρμης Θεσσαλονίκης, με εκδηλώσεις στο χώρο ή τον κλάδο τους με πρόσκληση απεργών της ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ, με συγκεντρώσεις των λαϊκών επιτροπών στις γειτονιές, με οικονομική βοήθεια στον αγώνα των απεργών.
Η πολυεθνική έχει στο πλάι της, συμμάχους, τις κυβερνήσεις, τους επιχειρηματικούς ομίλους, την Ευρωπαϊκή Ένωση και εκείνους που υποστηρίζουν ότι αυτή και ο καπιταλισμός μπορεί να αλλάξει να γίνει ανθρώπινος.
Η ΚΟΚΑ ΚΟΛΑ πρέπει να νιώσει στο πετσί της ότι δεν έχει να κάνει μόνο με τους απεργούς. Έχει να κάνει με ολόκληρη την εργατική τάξη της χώρας.

902 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog