..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

ΔΟΥ: Κοτζαμπάσηδες και με την "βούλα"!!!!!


"Σούπερ όπλα" ρίχνει στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, κάνοντας τους ελεγκτές προ προ μηνών κυνηγούσαν τους φοροφυγάδες με το δόκανο, να μοιάζουν περισσότερο με ράμπο.

Τα κατασχετήρια έγιναν πλέον ηλεκτρονικά, οι ελεγκτές βλέπουν καταθέσεις και δάνεια με ένα κλικ, οι κατασχέσεις - με εξαίρεση τα σπίτια - γίνονται χωρίς προειδοποίηση και όσοι περιμένουν, για παράδειγμα, πληρωμή επιδότησης διαπιστώνουν ότι πριν από αυτούς πληρώθηκε η εφορία.
Σύμφωνα με "Τα Νέα", οι εφορίες προχωρούν κατά μέσο όρο σε 434 κατασχέσεις εις χείρας τρίτων ημερησίως ενώ επίσης σε καθημερινή βάση περισσότεροι από 145 φορολογούμενοι διαπιστώνουν ότι στις καταθέσεις τους έχει μπει το μακρύ χέρι των εισπρακτικών μηχανισμών του υπουργείου Οικονομικών.


Χαρακτηριστικό είναι ότι από τις αρχές του 2013 έως το τέλος Νοεμβρίου, οι κατασχέσεις στα χέρια τρίτων ξεπερνούν τις 100.000, υπερδιπλάσιες σε σχέση με πέρσι και περισσότεροι από 35.000 φορολογούμενοι διαπίστωσαν ότι οι καταθέσεις τους έκαναν φτερά. Στο ίδιο διάστημα οι εισπράξεις από ληξιπρόθεσμα χρέη ξεπερνούν τα 2,5 δισ. ευρώ ενώ τα συνολικά ληξιπρόθεσμα χρέη φτάνουν τα 63 δισ.
Για αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων, τα "σούπερ όπλα" που έχουν ενεργοποιηθεί είναι κατασχέσεις εις χείρας τρίτων χωρίς προειδοποίηση, προληπτικό φορομπλόκο σε έκτακτες περιπτώσεις, συμψηφισμοί επιστροφών με ασφαλιστικές εισφορές, "απαλλοτρίωση" αγροτικών επιδοτήσεων για χρέη, κατασχετήριο με e-mail αντί δικαστικών επιμελητών, Μεγάλος Αδελφός για καταθέσεις και δάνεια, φοροέλεγχοι-εξπρές σε φυσικά πρόσωπα. Επίσης, πριν πληρώσει το δημόσιο θα ελέγχει για πιθανά χρέη, θα "βάζει χέρι" ακόμα και στις τραπεζικές θυρίδες ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog