..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013

ΝΑΟΥΣΑ: ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΝΑΟΥΣΑΣ ΣΕ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ «ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΗΣ ΧΟΡΗΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Τ. ΣΟΡΟΣ


 Ευθεία επίθεση στην Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων  των σχολείων της Νάουσας για «εξωθεσμικές παρεμβάσεις» στο θέμα της άρνησης χορηγίας δωρεάν πετρελαίου στα σχολεία από το ίδρυμα του Τζορτζ Σόρος αλλά και προς την δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, εξαπέλυσε ο δήμαρχος Νάουσας Τάσος Καραμπατζός, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης στο Δημαρχείο.
Στο ζήτημα που έχει προκύψει με το πετρέλαιο θέρμανσης στα σχολεία, υπενθύμισε πως ο διευρυμένος δήμος έχει 54 σχολεία και περίπου 5.000 μαθητές και η τελευταία δόση που έχει δοθεί από το Υπουργείο έχει ύψος 78.000 ευρώ και ήδη έχει κατανεμηθεί στα σχολεία.
Επανάλαβε για μια ακόμη φορά πως πρόκειται για υποχρηματοδότηση καθώς το 2010 ο Δήμος έπαιρνε περίπου 500.000 ευρώ το χρόνο για τις ανάγκες των σχολείων και τώρα παίρνει μετά βίας 312.000. «Τα κονδύλια για την παιδεία είναι ελάχιστα και διεκδικούμε διαφορετική κατανομή», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως  υπάρχει λάθος κατανομή των κονδυλίων όσον αφορά τον αριθμό των μαθητών σε κάθε τάξη.
Είπε επίσης πως η απόφαση για κλείσιμο των σχολείων ήταν δύσκολη,  και πως ο δήμος Νάουσας διεκδικεί τα αυτονόητα. Γι αυτό και μετά τις κινητοποιήσεις στις 27 Νοεμβρίου και την πίεση προς το κ. Μιχελάκη, εγκρίθηκε επιπλέον πίστωση ύψους 8 εκ. ευρώ σε όλα τα σχολεία της χώρας. Από αυτά τα χρήματα 66.000 ευρώ θα πάρουν τα σχολεία του διευρυμένου Δήμου Νάουσας. Πάντως, παρότι τα χρήματα εγκρίθηκαν στις 27/11 ακόμη δεν έχουν έρθει στο Δήμο.
Νάουσα: Μαζική κινητοποίηση για θέρμανση στα σχολεία 
Ο κ. Καραμπατζός υπενθύμισε ακόμη πως η δόση που ήρθε πρόσφατα για το πετρέλαιο των σχολείων δεν ήταν η 4η αλλά ουσιαστικά η 3η, διότι το 2012 δόθηκαν 3 δόσεις και η τέταρτη δόθηκε στις αρχές του 2013.
Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα όσα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες με την ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων των σχολείων του Δήμου Νάουσας. Δήλωσε πως θα πρέπει να σέβονται όλοι τους θεσμικούς τους ρόλους. «Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων ξέφυγε απόν τον θεσμικό της ρόλο. Εμφανίζεται ως ηγέτιδα ομάδα σε πανελλήνιας εμβέλειας ΜΜΕ ενώ είναι η μειοψηφία» είπε, για την άρνηση της χορηγίας πετρελαίου θέρμανσης στα σχολεία από την Μ.Κ.Ο. «Open Society Foundation» του Τζορτζ Σόρος. 
Ο κ. Καραμπατζός υποστήριξε πως οι χορηγίες αποτελούν ένα πανάρχαιο θεσμό και εξήγησε πως ήδη οι δήμοι Αθηνών, Θεσσαλονίκη αλλά και  άλλοι, όπως ο δήμος Στυλίδας έχουν δεχθεί την συγκεκριμένη χορηγία δίχως πρόβλημα. Διευκρίνισε μάλιστα πως ο ίδιος ήρθε σε επαφή με την οργάνωση και όχι η οργάνωση με τον Δήμο, για να δοθεί πετρέλαιο στα σχολεία (20 τόνοι).
Επανέλαβε πως ο κ. Γαλίτης από την Ένωση Γονέων λειτουργεί εξωθεσμικά λέγοντας πως πίσω από αυτή την συμπεριφορά κρύβεται η  δημοτική παράταξη της ΛΑ.Σ. και το ΚΚΕ. «Δεν έχουν θεσμικό ρόλο να εγκρίνουν ή όχι χορηγίες προ το δήμο. Δεν δέχομαι κανενός είδους υποδείξεις εκτός από το δημοτικό συμβούλιο», είπε ο κ. Καραμπατζός.
Υποστήριξε επίσης πως τα περισσότερα σχολεία του διευρυμένου δήμου δεν είχαν λάβει καμία απόφαση για την άρνηση της χορηγίας ενώ αντιθέτως  ήταν θετικά προς αυτή την κατεύθυνση.
Τέλος, για όσα εκπροσωπεί ο κ. Σόρος και για το Μακεδονικό ζήτημα. (γνωστές είναι οι απόψεις του υπέρ των Σκοπίων και της ονομασίας τους ως «Μακεδονίας»), ο  Δήμαρχος Νάουσας είπε πως ο ίδιος και ο δήμος δεν δεσμεύτηκε ποτέ για κανένα αντάλλαγμα και πως έχει αποδείξει πολλές φορές πως παλεύει για τα συμφέροντα της Ελλάδος και της Μακεδονίας. (Από ρεπορτάζ της naousanews.gr)



ΣΧΟΛΙΟ: Ο Δήμαρχος Νάουσας, δεν απαντά στην ουσία των όσων έχουν τονίσει στις ανακοινώσεις τους τόσο η Ένωση Γονέων της Νάουσας όσο και η ΕΛΜΕ Ημαθίας, σχετικά με το γενικότερο ζήτημα της παρουσίας στη Δημόσια Εκπαίδευση κάθε είδους «χορηγών». Καταφεύγει δυστυχώς και σε λογικές «υποκίνησης» που μας γυρνά σε παλιότερες εποχές.  Εν γνώσει του «μπερδεύει» το θεσμό των χορηγών στην αρχαιότητα, με όσα συμβαίνουν σήμερα σε διάφορους τομείς της «δημόσιας ζωής» και την παρέμβαση κάθε είδους κεφαλαιοκρατών μέσω «χορηγιών» (π.χ σε Παιδεία, Υγεία, Πολιτισμό κλπ). Ταυτόχρονα με την αποκάλυψη ότι αυτός προσέφυγε για χορηγία πετρελαίου στην «ΜΚΟ» του Τ. Σόρου, δείχνει ότι δεν έχει όπως θα έπρεπε την αντίληψη αγωνιστικής διεκδίκησης από τη κυβέρνηση λύσεων-στο πλαίσιο της Δωρεάν και Δημόσιας Εκπαίδευσης, χωρίς να καταφεύγει σε παρόμοιες «λύσεις» που στο κάτω-κάτω δεν αντιμετωπίζουν ουσιαστικά και το πρόβλημα. Τέλος μια και έκανε αναφορές στην αρχαιότητα να του θυμίσουμε την αρχαία ρήση: «Φοβού τους Δαναούς και Δώρα Φέροντας»
η αλλη αποψη

2 σχόλια:

  1. Έδειξαν αξιοπρέπεια οι γονείς.
    Καλές γιορτές φίλε Μπέλο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μετά το πορνείο πήρε σειρά ο Σόρος. Η μεγαλύτερη πόρνη του καπιταλισμού. Καλές Γιορτές

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog