..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2013

Το "ΠΟΝΤΙΚΙ" και τα .........ποντικοκούραδά του!!!!!!!!


Όλοι έχουμε υπόψη μας ποντικοπονηρίδηδες, οι οποίοι βρίσκονται στην υπηρεσία τού αστικού κράτους και των ιμπεριαλιστικών λυκοσυμμαχιών, μη εξαιρουμένης τής ΕΕ.

Κι είναι πολλοί αυτοί,

που ως ποντικοπονηρίδηδες αναλαμβάνουν την προστασία των καπιταλιστικών σχέσεων παραγωγής.
Κι από μούρες;
Οι μάσκες νά 'ναι καλά,
κι αλλάζουν μούρη κατά περίπωση...,
υπηρετώντας πιστά στο πόστο διαιώνισης τού καπιταλισμού...

Μπορεί δηλαδή να τους ακούς-βλέπεις-διαβάζεις να στρέφουν τα βόλια τους δια τής σάτυρας ή άνευ αυτής, ενάντια στην εκάστοτε αστική κυβέρνηση και τους δορυφόρους της,
ουδέποτε όμως ενάντια στους αφεντάδες τής κυβέρνησης...


Μ' άλλα λόγια, οι ποντικοπονηρίδηδες ήταν ανέκαθεν στην υπηρεσία ανάδειξης εκάστου νέου διαχειριστή τού καπιταλιστικού κράτους...
Ουδέποτε υπήρξαν ή θα υπάρξουν ποντικοπονηρίδηδες στην υπηρεσία τής ανατροπής τού καπιταλισμού.
Αντίθετα, θα επιδίδονται σε ποντικοβρωμιές, εμποδίζοντας με τα ποντικοκούραδά τους, στο βαθμό που τους αναλογεί, τη λαϊκή ριζοσπαστικοποίηση.


ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΔΕΙΓΜΑ ΠΟΝΤΙΚΟΒΡΩΜΙΑΣ. ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΗΘΗ ΠΟΝΤΙΚΟΚΟΥΡΑΔΑ... 
Δε μας προκαλεί έκπληξη ότι η εφημερίδα «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ» έχει επιλέξει συχνά πυκνά να επιτίθεται στο ΚΚΕ, ακόμη και με διαστρέβλωση των θέσεων του Κόμματος, αναμασώντας ό,τι λέγεται εναντίον του ΚΚΕ από συγκροτήματα του Τύπου. Αυτό που δεν περιμέναμε είναι να κάνει «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ» τέτοια χυδαία και εμετική επίθεση στο ΚΚΕ, που θα τη ζήλευε ακόμη και όποιος συνειδητά επιλέγει τα ψέματα και τη συκοφαντία. Φτάνει στο σημείο να λοιδορεί τη φράση της Αλέκας Παπαρήγα στη βουλή «δε μπορούμε να πληρώσουμε την εφορία», εμφανίζοντας την περίπου ως πλούσια.
Δεν ξέρει η εφημερίδα «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ» ότι η βουλευτική αποζημίωση όλων των βουλευτών του ΚΚΕ κατατίθεται ολόκληρη στο Κόμμα για να καλύπτει τις ανάγκες του; Δεν ξέρει η εφημερίδα «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ» ότι αυτά τα νούμερα, που αναφέρει, δεν ισχύουν, γιατί με τις αλλαγές στη φορολογική κλίμακα, δηλαδή τη φορομπηξία των μισθωτών και των συνταξιούχων και το τεράστιο κούρεμα στις συντάξεις, το εισόδημα έχει συρρικνωθεί; Ή μήπως θεωρεί «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ» υψηλό αυτό το εισόδημα, όταν με αυτό πληρώνονται δάνεια, χαράτσια, και πολλές οικογένειες στηρίζουν τα άνεργα παιδιά και τα εγγόνια τους;
Κύριοι στο «ΠΟΝΤΙΚΙ», το πώς ζουν τα στελέχη του ΚΚΕ το γνωρίζουν και το αναγνωρίζουν και οι πέτρες. Να ψάξετε αλλού για παχυλές αποδοχές, μπόνους, συμβόλαια με τράπεζες κλπ.

Παρεμπιπτόντως, «ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ» με το σατυρικό πνεύμα που το διακρίνει δεν είδαμε να κάνει κανένα σχόλιο για το «εφάπαξ» 1 εκ. ευρώ του εργατοπατέρα Τσουκαλά, ούτε για τις μετοχές στα «τρισκατάρατα» funds βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά είπαμε οι συμπάθειες δεν κρύβονται.
il manifesto

2 σχόλια:

  1. Ποντικο-ασχολεισαι αδικα,οταν γνωριζεις,τις εξαρτησεις μεταξυ ποντικων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Οπου υπάρχουν ποντίκια, αφήνουν ποτκοκούραδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog