..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

ΑΚΕΛ: Μήνυμα εκτίμησης για τη συνεισφορά του ΚΚΕ


Το κόμμα αφού αναφέρεται στους ιστορικούς δεσμούς αγώνων που συνδέουν τα δύο κόμματα σημειώνει ανάμεσα σε άλλα: «Είμαστε βέβαιοι ότι το ΚΚΕ -εξοπλισμένο με το νέο του Πρόγραμμα και με τις αποφάσεις του 19ου Συνεδρίου του- θα συνεχίσει να βρίσκεται στην πρωτοπορία των αγώνων της εργατικής τάξης και ολόκληρου του ελληνικού λαού (...).
(...) Ανάμεσα στο ΑΚΕΛ και στο ΚΚΕ υπάρχουν δεσμοί ιδεολογικοί και ταξικοί, που έχουν την αφετηρία τους στις αρχές του 20ού αιώνα. Αυτούς τους δεσμούς θέλουμε να συνεχίσουμε να σφυρηλατούμε μέσα από τη συντροφική ανταλλαγή απόψεων και πείρας, μέσα από την ενίσχυση της μεταξύ μας συνεργασίας ώστε να συμβάλουμε περαιτέρω και στην ανασύνταξη του παγκόσμιου κομμουνιστικού - εργατικού κινήματος. Οντας στη δίνη της καπιταλιστικής κρίσης, οι λαοί μας βιώνουν την επίθεση του κεφαλαίου και της ΕΕ ενάντια στις κοινωνικές κατακτήσεις και τα εργατικά δικαιώματα.

Τώρα λοιπόν που τα Κόμματά μας παλεύουν για να οργανωθεί η λαϊκή απάντηση, απαιτείται περισσότερος συντονισμός και κοινή δράση. Προσβλέπουμε στην ενδυνάμωση των σχέσεών μας τόσο στα πλαίσια των Διεθνών και Περιφερειακών Συναντήσεων των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων όσο και στα πλαίσια των διεθνών αντιιμπεριαλιστικών οργανώσεων (Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία, Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης, Παγκόσμια Οργάνωση Δημοκρατικών Νεολαιών και Παγκόσμια Δημοκρατική Οργάνωση Γυναικών) αλλά και στα πλαίσια της ευρωκοινοβουλευτικής μας ομάδας. Από μέρους της ΚΕ του ΑΚΕΛ, ευχαριστούμε για τη συνεπή από θέσεις αρχών στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα του λαού μας, για δικαίωση, απελευθέρωση και επανένωση της Κύπρου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog