..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Αισχρός εμπαιγμός της συγκυβέρνησης οι επανασυνδέσεις του ηλεκτρικού ρεύματος!!!!!!!


Ο αισχρός εμπαιγμός της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, με δήθεν φιλολαϊκό  προσωπείο,  απέναντι στις χιλιάδες εργατικές- λαϊκές οικογένειες, αλλά,  που με τη φιλομονοπωλιακή πολιτική της γεννά φτωχούς, ανέργους, οικογένειες χωρίς ρεύμα, νερό, θέρμανση, φάρμακα, ακόμα και χωρίς τροφή, ότι όσοι θα εντάσσονται στο Κοινωνικό Οικονομικό Τιμολόγιο της ΔΕΗ θα γλιτώσουν μερικά ευρώ το μήνα και μόνο στην περίπτωση που η κατανάλωσή τους δεν θα υπερβεί τα αυστηρά χαμηλά όρια που προβλέπει η σχετική ρύθμιση.
 Αυτό δεν είναι λύση στο πρόβλημα χιλιάδων λαϊκών νοικοκυριών που τους έκοψαν το ρεύμα, γιατί δεν έχουν να πληρώσουν, γιατί το καπιταλιστικό σύστημα που ζούμε και οι πολιτικοί διαχειριστές τους, τους πέταξαν στην ανεργία, τους πετσόκοψαν τους μισθούς, τις συντάξεις, τους επέβαλαν βαριά χαράτσια και φόρους.

Απύθμενη υποκρισία όμως αποτελεί και η στάση των δημάρχων ΝΔ - ΠΑΣΟΚ που για ψηφοθηρικούς λόγους, βγαίνουν στα "κάγκελα", κραυγάζοντας ότι δεν μπορεί να κόβεται σε κανέναν το ρεύμα και να ζητάνε να επανασυνδεθεί, όταν οι ίδιοι αποδέχτηκαν τα χαράτσια για τα ακίνητα στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, ποτέ δεν αντέδρασαν στις αυξήσεις της ΔΕΗ, όταν καθημερινά κάνουν διακοπές νερού, σε οικογένειες ανέργων, απλήρωτων, χαμηλόμισθων και χαμηλοσυνταξιούχων.
Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ τώρα πρέπει να εξαγγείλει:
·         Την απαγόρευση της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος και την επανασύνδεσή του στις λαϊκές οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν.
·         Την άμεση και γενναία μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ.
·         Την κατάργηση των χαρατσιών για τα ακίνητα και όλων των φόρων στα τιμολόγια της ΔΕΗ.
·         Την κατάργηση των φόρων στο πετρέλαιο θέρμανσης και στα φυσικό αέριο, προκειμένου ο λαός να μην παγώσει και να σταματήσει το επικίνδυνο φαινόμενο της αιθαλομίχλης.
·         Καμία διακοπή νερού και φυσικού αερίου σε οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν το λογαριασμό και άμεση επανασύνδεση σε όσους έχει διακοπεί.


1 σχόλιο:

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog