..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Αλ. Τσίπρας: Η θλιμμένη χήρα..... Θλίβομαι για το.......ΚΚΕ!!!!!


Αδυνατώντας να αντισταθεί στην έλξη του παλιού ΠΑΣΟΚ ο Αλ. Τσίπρας έκλινε σε όλες τις πτώσεις την «αλλαγή» και σε συνέντευξή του στο «Εθνος». «Η μεγάλη αλλαγή θα ξεκινήσει από την Ελλάδα (...) και θα συμβάλει σε αλλαγή των συσχετισμών στην Ευρώπη», ισχυρίστηκε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ και πάλι αποκόπτοντας την πολιτική απ' την οικονομία για να συγκαλύψει ότι όποιος υποκλίνεται στην κυριαρχία των επιχειρηματικών ομίλων και αφοσιώνεται στο στόχο της ανάκαμψης της κερδοφορίας τους καμία αλλαγή δεν μπορεί να φέρει για το λαό παρά μόνο προς το χειρότερο.
Προεξόφλησε εξελίξεις άμεσα στο αστικό πολιτικό σκηνικό, αφήνοντας ορθάνοιχτη την πόρτα για όσους απ' το ΠΑΣΟΚ δεν έχουν ακόμα μετακομίσει στον ΣΥΡΙΖΑ. Στο πλαίσιο του ανταγωνισμού για την αστική διαχείριση αποδοκίμασε την «πρωτοβουλία των 58», ενώ με ηπιότητα απάντησε για τη ΔΗΜΑΡ λέγοντας ότι «παρακολουθούμε με προσοχή την προσπάθειά της να βρει ένα βηματισμό στις σημερινές συνθήκες».


Κατά το «καμία οικογένεια δίχως έναν εργαζόμενο» του Γ. Παπανδρέου, ο Αλ. Τσίπρας υποσχέθηκε «ένα πιάτο φαγητό για κάθε παιδί και ρεύμα για κάθε οικογένεια»!

Δεν απέφυγε ο Αλ. Τσίπρας τις λαθροχειρίες σε βάρος του ΚΚΕ όταν επικαλέστηκε «τη μεγάλη εμπειρία συμμαχιών» του και τον «Χαρίλαο Φλωράκη, θεμελιωτή του Συνασπισμού», για να δηλώσει πως θλίβεται που το ΚΚΕ «δεν κατανοεί την ανάγκη για συνεργασία της αριστεράς σε συνθήκες μνημονιακής λαίλαπας». Είναι όμως ακριβώς αυτή η εμπειρία του ΚΚΕ και τα διδάγματα που έβγαλε όχι μόνο από την πείρα του ενιαίου Συνασπισμού αλλά και από την αποτίμηση όλης της στρατηγικής του, που δεν αφήνουν κανένα περιθώριο συνεργασίας με δυνάμεις που έχουν αστική σοσιαλδημοκρατική πολιτική την οποία θέλουν μάλιστα να παρουσιάσουν ως φιλολαϊκή και ριζοσπαστική. Τέλος, μόνο αποστροφή μπορεί να προκαλέσει η αμετροέπειά του στο τμήμα της συνέντευξής του όπου προσπαθεί να καμουφλάρει την κοροϊδία για φιλολαϊκή πολιτική στην ΕΕ επικαλούμενος τον Κ. Λουλέ και την Εθνική Αντίσταση: «...σας διαβεβαιώνω ότι θα αλλάξει πολιτική και θα 'ναι ντάλα μεσημέρι, για να θυμηθώ την παλιά φράση του Κώστα Λουλέ για την Εθνική Αντίσταση»!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog