..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2013

Πάνος Σκουρλέτης: Πάντως κάδος ανακύκλωσης δεν σκοπεύουμε να γίνουμε!!!!!!!


«Πάντως κάδος ανακύκλωσης δεν σκοπεύουμε να γίνουμε»
Τάδε έφη ο Πάνος Σκουρλέτης, εκπρόσωπος Τύπου ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στη «REAL NEWS» 1/12/2013, 
Αμ, θα γίνεται και θα παραγίνεται, γιατί και τον κάδο φτιάξατε, και στην ανακύκλωση ποντάρατε και για την αειφορία του καπιταλιστικού συστήματος δουλεύετε.
Τώρα θα μου πείτε με ποια κυβέρνηση, με ποια κόμματα και με ποια πρόσωπα, είναι άλλο θέμα. Σιγά μην την νοιάζει την αστική τάξη, άλλωστε το λέει και το άσμα «οι κυβερνήσεις πέφτουνε, μα η αγάπη μένει» και οι αγάπες των οπορτουνιστών, ανεξάρτητα αν ήταν ευκαιριακές, εποχιακές, ρίζωσαν σε παλιές και νέες κολεγιές, στους δήμους και τις περιφέρειες, στην κοινή πολιτική τους στην ΕΕ και φυσικά στο εργατικό κίνημα, εκεί και αν στήθηκαν κάδοι ανακύκλωσης. 
Συνεχίζει ο κ. Σκουρλέτης : 
«Όσοι ρίξουν την κυβέρνηση… θα γονιμοποιήσουν πολιτικές διεργασίες. Οι πόρτες σε εμάς είναι ανοικτές σε όσους συμφωνούν με τις προτάσεις μας και είναι φερέγγυοι απέναντι στον λαό πως μπορούν να τις υπηρετήσουν με ειλικρίνεια και ανιδιοτέλεια».

Σαφής η προσφορά του ΣΥΡΙΖΑ και βέβαια δεν απευθύνεται στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, αυτούς που κατά ένα μεγάλο τμήμα τους εγκλώβισε με την στήριξη των media. Αυτή απευθύνεται σε στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που διαχειρίστηκαν το αστικό σύστημα, αλλά ήταν «φερέγγυοι απέναντι στο λαό», δηλαδή ήταν ολίγον τι ΠΑΣΟΚ, όπως λέμε δηλαδή ολίγον τι έγκυος; Κάτι μου λέει, ότι κάποιοι Πασόκοι ράβουν ήδη κουστούμια.
Γιατί δεν εξηγείται αλλιώς το διάταγμα  προς συριζαίους, του στρατηγού Καρτερού από την Αυγή 01/12/2012 :
«Επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ προσεγγίζει γοργά προς την κυβερνητική εξουσία, καλό θα ήταν να υπάρξει κάποιου είδους κώδικας δεοντολογίας του Συνεπούς Αριστερού. Διαφορετικά υπάρχει ο κίνδυνος να εξελιχθεί το κόμμα σε ΠΑΣΟΚ, πράγμα που ήδη επισημαίνουν και προεξοφλούν όχι μόνο το ΚΚΕ, αλλά και άλλοι Συνεπείς στις παρυφές και εντός ΣΥΡΙΖΑ».
Το φοβάται το κακό και ως παλιά καραβάνα ο Καρτερός, στέλνει νότα για προσεκτικούς χειρισμούς, αλλά πώς να το κάνουμε κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, μια παροιμία λέει ότι: «Όσο ψηλά ανεβαίνει η μαϊμού, τόσο, φαίνεται ο κώλος της», αλλά ο δεκάλογος του συνεπούς αριστερού (εσωτερικό διάταγμα), ας πέσει για παν ενδεχόμενον προς πάσα κατεύθυνση.

Ας κρατήσουμε κάποιες φράσεις από το δεκάλογο της κολοκυθιάς του συνεπούς αριστερού, του στρατηγού Καρτερού:
1. Καταδικάζει τον Πασόκο μεν αλλά ευχαριστούμε που ήρθατε και μας κάνατε άνδρες μέσα σε μια νύχτα από το 3% στο 27%.
2. «Γνωρίζει τον κίνδυνο της διολίσθησης στον συμβιβασμό…».
3. «…είναι πεπεισμένος ότι είναι ευάλωτοι ανά πάσα στιγμή στη συνδιαλλαγή με τον ταξικό εχθρό.
4. «….κάθε είδους ψηφοδέλτια του κόμματος να αποτελούνται από Συνεπείς -κατά σειρά συνέπειας.» Ωπα, να και τα συνεπειόμετρα!!!
5. «…Στα ψηφοδέλτια έχουν θέση μόνο όσοι έχουν σωστή θέση για το ευρώ, για την Ε.Ε., για το ΝΑΤΟ και για τον χαρακτήρα της επανάστασης.»  Να και η ειρωνεία των χαμαιλεόντων.
6. «Ελέγχει την ηγεσία όταν παρεκκλίνει εν ονόματι σκοπιμοτήτων από τον σωστό δρόμο και κατευθύνεται προς το Τέξας ή άλλους προορισμούς». Τώρα, αν δεν δείχνει πόρτα σε κάποιους, τι δείχνει;
7. «Φροντίζει συνεχώς και αδιαλείπτως να κρατάει ζωντανή τη συνείδηση των αριστερών με σχόλια και αναρτήσεις, κριτικές και παρατηρήσεις, που αναφέρονται στο ήθος του καθενός». Πού να βρεθεί το ήθος τους στη βαρβαρότητα που έφτιαξαν για το λαό.
8. «Δεν φείδεται χαρακτηρισμών…., αν πρόκειται να πλήξει την ασυνέπεια». Μάλλον εννοεί την ασυνέπεια όσων δεν υποτάσσονται στη στρατηγική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να ξεπλύνει την αστική τάξη και όχι μόνο.
9. «Διακηρύσσει ότι η ΔΗΜΑΡ, οι ΑΝΕΛ (οι Πασόκοι περιλαμβάνονται στο 1) αποτελούν μια πολιτικά επικίνδυνη λοιμώδη νόσο». Να και το λοιμωδών, έτσι, για ξεκάρφωμα.
10. «Στους κακοήθεις που τον χαρακτηρίζουν ματιασμένο αριστερό απαντά ότι είναι το μάτι της αριστεράς.» Ναι συμφωνώ, είναι το μεγάλο μάτι της Ευρωενωσιακής αριστεράς με το μεγάλο μάτι που θα μας επιτηρεί από την πρωτοχρονιά του 2014.

Καλός ο αυτοσαρκασμός, αλλά από την άλλη, «θέλει η π……. να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει», μιας και ο ΣΥΡΙΖΑ «προσεγγίζει γοργά προς την κυβερνητική εξουσία» και για το λόγο αυτό,  φαίνεται ότι όλοι πρέπει να υποταχθούν μέσο της κυβέρνησης της αριστεράς στη βαρβαρότητα του καπιταλισμού πάση θυσία.
Έτσι λοιπόν ,το καρότο και το μαστίγιο, βαρά, προς πάσα κατεύθυνση. 
Σε άλλους δείχνουν πόρτα, σε άλλους λένε μαζευτείτε, σε άλλους, πουλάνε αντιδεξιλίκι.
Από την άλλη δηλώσεις του τύπου και στο Τέξας θα πάμε και τον Τάρας Μπούλμπα θα συναντήσουμε, και στο κάτω- κάτω, τι  Ευρωπαίοι είμαστε; Και τα γκέμια της ΕΕ θα πάρουμε, με πρόεδρο τον Αλέξη!
Από κάπου όλοι ξεκινάνε, αυτοδημιούργητοι είμαστε!
Είσαστε;
Σιγά – σιγά, από εργάτης ξεκίνησε ο άλλος, σου λένε και κοίτα πού έφτασε; Μεγάλος και τρανός! 
Η εξαπάτηση, ο συμβιβασμός και η τέχνη του εφικτού ,έγινε κύρια τέχνη σας.
Ο προοδευτισμός σας, έγινε συναλλαγή στα όποια κυβερνητικά αδιέξοδα του καπιταλισμού.
Η διαχείριση του καπιταλισμού, έγινε πολιτικό πλαίσιο και πλυντήριο, όσων στον ύπνο τους έκαναν καμιά δεκαριά επαναστάσεις.
Στους καναπέδες, σχεδιάζετε τους «ταξικούς» αγώνες και πορεύεστε ασύνταχτα στην κουζίνα σας.
Παρ΄ όλα αυτά, προλαβαίνετε να δώσετε ταυτόχρονα live ταξικά χαστούκια στην αστική τάξη από τα τηλεοπτικά παράθυρα το βράδυ. Δεν ξέρω αν κοιμάστε και κοιμάστε εκεί, για να προλάβετε τα πρωινάδικα. Είμαι σίγουρος όμως ότι κάποιοι από εσάς, είστε συμβεβλημένοι με την AGB για να βλέπετε την ακροαματικότητά σας. 
Μπήκατε στο λούκι του εγκλωβισμού του λαού από τα κανάλια που σας στηρίζουν, και έχουν το συμφέρουν τους να σας στηρίζουν.
Καλά το φοβάστε, ότι θα γίνετε κάδος ανακύκλωσης και να ξέρετε θα έχει και συνέχεια, γνωρίζετε την πολιτική της λεμονόκουπας και την κατάληξή της, αναλώσιμοι είσαστε αλλά στο διάβα σας κάνετε ζημιά.
Το θέμα  είναι για τους ριζοσπάστες αριστερούς τους απλούς ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ να μην γίνουν το εργαλείο που θα συντηρεί το καπιταλιστικό σύστημα που γεννοβολά δυστυχία, φτώχεια, ανεργία και εξαθλίωση στο αιώνα της επιστημονικής τεχνολογικής επανάστασης.
Το ΚΚΕ πάει 100 χρόνια μπροστά λέγοντας στο λαό: Η κατάργηση της εκμετάλλευσής σας, θα σας λυτρώσει για πάντα από την βαρβαρότητα του καπιταλισμού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η ΝΔ, η ΔΗΜΑΡ, οι ΑΝΕΛ πάνε 100 χρόνια πίσω και σας λένε: Χρειάζεται ο εκμεταλλευτής σας και όσο για την βαρβαρότητα του καπιταλισμού, βλέπουμε και κάνουμε και η σκλαβιά καλά κρατεί.
άρθρο του Τάκη Βαρελά 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog