..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2013

Η θέση του ΚΚΕ για το φάρμακο!!!!!


Η πρόταση του ΚΚΕ για το Φάρμακο αφορά όλο το λαό, ασφαλισμένους και ανασφάλιστους. Συνοδεύεται από την πρόβλεψη για πλήρη χρηματοδότηση απ' το κράτος και περιλαμβάνει: Κοινωνικοποίηση των βιομηχανιών του φαρμάκου. Κρατικό φορέα έρευνας, παραγωγής, εισαγωγής και δωρεάν διακίνησης φαρμάκων απ' τα κρατικά νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας και το κρατικό δίκτυο φαρμακείων σε όλη τη χώρα. Σύγχρονες και δωρεάν δημόσιες υπηρεσίες ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Με πανελλαδική ανάπτυξη δημόσιων υποδομών, με πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό, με χρηματοδότηση από το κράτος. Να μην κλείσει καμία δημόσια μονάδα, να μην απολυθεί κανένας υγειονομικός, να αξιοποιηθούν στην ανάπτυξη του ενιαίου, καθολικού, δωρεάν, αποκλειστικά δημόσιου συστήματος Υγείας.


Στον αντίποδα της πρότασης του ΚΚΕ, κινούνται οι προτάσεις της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ, που αντιλαμβάνονται το φάρμακο ως εμπόρευμα και αναγνωρίζουν το δικαίωμα της επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα αυτό. Οι πρόσφατες ρυθμίσεις της κυβέρνησης στοχεύουν στη μείωση της κρατικής - ασφαλιστικής δαπάνης, με αποτέλεσμα τις άγριες περικοπές και την αύξηση των πληρωμών από τις λαϊκές οικογένειες για φάρμακα, ιατρικές και εργαστηριακές εξετάσεις, νοσηλεία και θεραπείες.
Ο κουρνιαχτός που σήκωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, εγκαλώντας την κυβέρνηση ότι εξυπηρετεί τις πολυεθνικές, έγινε απ' τη σκοπιά των συμφερόντων της ντόπιας φαρμακοβιομηχανίας, έκφραση του πολέμου ανάμεσα στους φαρμακοβιομήχανους για τη διεκδίκηση μεγαλύτερου μέρους της αγοράς που σχετίζεται με την έρευνα, την παραγωγή και τη διακίνηση του φαρμάκου ως εμπορεύματος. Κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ αποτελούν τα «διαφορετικά χέρια που νίβουν το ίδιο πρόσωπο», τους φαρμακοβιομήχανους και τα διαφορετικά τμήματά τους

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog