..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013

Τοκογλύφοι στο Υπουργείο Οικονομικών!!!!!! 30% πρόστιμο επί της οφειλής!!!


Βαριά πρόστιμα και τόκους επιβάλει η κυβέρνηση σε όσους χρωστάνε στην εφορία, με διάταξη που συμπεριλήφθηκε στο σχέδιο νόμου για τους πλειστηριασμούς.
Η ρύθμιση προβλέπει ότι οι ληξιπρόθεσμες οφειλές θα επιβαρύνονται με ετήσιο επιτόκιο 8,5%, όπως έχει οριστεί με παλαιότερο νομοσχέδιο, αλλά ταυτόχρονα καθιερώνονται πρόστιμα που φτάνουν μέχρι και 30%.
Πιο συγκεκριμένα, εάν περάσουν δύο μήνες και η οφειλή παραμένει ληξιπρόθεσμη, τότε θα επιβάλλεται πρόστιμο 10%. Εάν περάσουν 12 μήνες, θα επιβάλλεται πρόστιμο 20% και για διάστημα μεγαλύτερο των 24 μηνών το πρόστιμο θα φτάνει το 30% επί της οφειλής.

Επίσης υπάρχουν μια σειρά άλλες διατάξεις που «λύνουν» τα χέρια στο φορολογικό μηχανισμό, για να βγάζει στο σφυρί ακόμη και σπίτια. Στο νομοσχέδιο ορίζεται ότι η εφορία πριν κινήσει τις διαδικασίες για τους πλειστηριασμούς ακινήτων, θα στέλνει προειδοποιητική επιστολή σε αυτούς που χρωστάνε για να ρυθμίσουν τα χρέη τους. Στην περίπτωση καταθέσεων, μισθών ή άλλου είδους εισοδημάτων όπως τα ενοίκια, η κατάσχεση θα μπορεί να προχωρήσει και χωρίς προειδοποιητική ενημέρωση. 
Με το ίδιο νομοσχέδιο δίνεται η δυνατότητα στον οφειλέτη να επιλέξει, αν θα πληρώσει πρώτα το φόρο εισοδήματος, το φόρο ακινήτων ή άλλες φορολογικές οφειλές. Μέχρι σήμερα τη σειρά πληρωμής των χρεών καθόριζε η εφορία.
Με άλλη διάταξη προβλέπεται ότι οι οφειλές των στρατευμένων αλλά και των ανηλίκων, για όσο διάστημα αυτοί στερούνται της προβλεπόμενης από το νόμο εκπροσώπησης και για ένα εξάμηνο μετά την απόκτησή της, απαλλάσσονται από διοικητικές κυρώσεις......


1 σχόλιο:

  1. ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ να πληρωνετε ταχτικα την ΕΦΟΡΙΑ....
    Διοτι ειναι εκει μεσα,φαινεται..Κουκουεδες..Και θα σαςε παρουνε τα σπιτια...!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog