..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024

Η Λιάνα Κανέλλη, για την πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση ( Video)

Το ΚΚΕ κάνει μομφή στο σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής


Στη στάση που θα κρατήσει το ΚΚΕ στην συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας στην κυβέρνηση αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, η Λιάνα Κανέλλη, σε συνέντευξή της το βράδυ της Τρίτης σε τηλεοπτική συζήτηση στο Action24


Η βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε πως η πρόταση δυσπιστίας προέρχεται από το ΠΑΣΟΚ, που έχει ψηφίσει την πλειοψηφία των νομοσχεδίων της ΝΔ και θα έχει τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, που επίσης ψήφισε πολλά αντιλαϊκά μέτρα. Από αυτή την άποψη, τόνισε ότι το ΚΚΕ θα πάρει μέρος στη συζήτηση με το δικό του διαφορετικό σκεπτικό, αναδεικνύοντας τις πολιτικές και ποινικές ευθύνες για το έγκλημα των Τεμπών, ενώ θα σταθεί ιδιαίτερα και στη ρίζα του προβλήματος που είναι η πολιτική της εμπορευματοποίησης.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι με αφορμή την πρόταση δυσπιστίας, το ΚΚΕ θα κάνει μομφή στο σύνολο των αντιλαϊκών μέτρων, αναδεικνύοντας όλες τις πλευρές της κυβερνητικής πολιτικής, με τις οποίες μόνο το ΚΚΕ συγκρούεται σε πολιτικό επίπεδο.

Στη συνέντευξη έγινε αναφορά και στο πολύ ενδιαφέρον βιβλίο της Λιάνας Κανέλλη «Αντιγόνη στη Χάγη» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή».

902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog