..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Cosco: Ολοταχώς στον εργασιακό Μεσαίωνα!!!!!!


Υπογράφτηκε σήμερα η συμφωνία ανάμεσα στον ΟΛΠ και στην «Cosco» με την οποία επεκτείνονται οι δραστηριότητες της κινεζικής πολυεθνικής στο λιμάνι του Πειραιά.
Η τροποποίηση της ισχύουσας σύμβασης προβλέπει ότι θα παραχωρηθεί στην κινεζική εταιρεία ολόκληρο το δυτικό μέτωπο του λιμανιού του Πειραιά για να κάνει επενδύσεις ύψους 230 εκατ. ευρώ στον προβλήτα ΙΙΙ. Για «αντάλλαγμα», η «Cosco» υπόσχεται ότι θα δημιουργήσει 700 θέσεις εργασίας, προφανώς με μισθούς και εργασιακά δικαιώματα Κίνας.
Χαρακτηριστικό της νέας συμφωνίας αποτελεί η πρόβλεψη για αναστολή της καταβολής του ενοικίου από την «Cosco» που προέβλεπε η αρχική συμφωνία, μέχρις ότου το ΑΕΠ της χώρας επιστρέψει στα επίπεδα του 2008 και εφόσον σημειώνεται ετήσια αύξηση 2%!

Η συμφωνία μονογραφήθηκε από τον πρόεδρο του ΟΛΠ Γιώργο Ανωμερίτη και τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΣΕΠ («Cosco») Cpt Fu Cheng Qiu, παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη. Ο Γιώργος Ανωμερίτης δήλωσε πως «μαζί με τις επενδύσεις του ΟΛΠ ΑΕ στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων, το Car-Terminal, τους επιλιμένιους σιδηροδρομικούς σταθμούς, την κρουαζιέρα και τις επενδύσεις της ΣΕΠ ΑΕ στους Προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ, οι συνολικές επενδύσεις στο εθνικό λιμάνι της χώρας ανέρχονται σε 890 εκατ. ευρώ, καθιστώντας τον ΟΛΠ ΑΕ και τις εγκαταστάσεις του πρωτοπόρο λιμάνι της Μεσογείου».

Οι νέες θέσεις που υπόσχεται η «Cosco» θα είναι κακοπληρωμένες και με εργασιακές σχέσεις κάτεργου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog