..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

AΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ : ΠΟΔΗΛΑΤΟΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΝΟΕΜΒΡΗ


Ποδηλατοπορεία για τη ζωή και την ασφαλή κυκλοφορία. Για τους ευάλωτους χρήστες του οδικού δικτύου: τους πεζούς, τους ποδηλάτες, τους δικυκλιστές, τα καρότσια, τα παιδιά, τα άτομα με αναπηρία.
Ποδηλατοπορεία στη μνήμη όσων έχασαν άδικα τη ζωή τους στους δρόμους.
Στη χώρα μας, από το 1990 μέχρι σήμερα, περισσότεροι από 40.000 άνθρωποι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία νέοι, έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο. Υπερδιπλάσιοι έχουν επιζήσει με βαριές αναπηρίες. Κι ακόμα μετράμε θύματα καθημερινά.
Τα τροχαία δεν είναι γραμμένα από τη μοίρα, ούτε ζήτημα τύχης. Το μεγαλύτερο ποσοστό των τροχαίων συγκρούσεων οφείλονται στον παράγοντα «άνθρωπο» και ειδικότερα στην οδηγική του παιδεία και συμπεριφορά. Ακριβώς γι' αυτό, ο όρος “ατύχημα” όταν αναφερόμαστε σε τροχαία έχει απορριφθεί τόσο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, όσο και από πολλές επιστημονικές κοινότητες.

Παγκοσμίως, η τρίτη Κυριακή του Νοέμβρη είναι αφιερωμένη στα θύματα τροχαίων. Φέτος, λόγω της επετείου της 17ης Νοέμβρη, οι πανελλαδικές εκδηλώσεις θα γίνουν την Κυριακή 24 Νοέμβρη.
Για πρώτη φορά, διοργανώνουμε ποδηλατοπορεία και στην πόλη μας για τη μέρα αυτή. Στις 12μμ μπροστά από το Πνευματικό Κέντρο. Στο σημείο αυτό θα φιλοξενηθεί κι έκθεση αφίσας για τα τροχαία του Δημήτρη Θ. Αρβανίτη, ενώ μετά τη λήξη της πορείας μπορούμε ν' ανάψουμε όλοι μαζί από ένα κερί στη μνήμη των ανθρώπων που χάσαμε.
Σας καλούμε να συμμετάσχετε στην εκδήλωσή μας, ώστε να κάνουμε όλοι μαζί το πρώτο βήμα:
- για να μη γίνει ο παραλογισμός των τροχαίων θανάτων συνήθειά μας...
- για να αποσυνδέσουμε την “τύχη” από το δικαίωμά μας στην ασφαλή κυκλοφορία...
- για να σπάσουμε τη σιωπή μας και να συνεχίσουμε να θυμόμαστε. Μόνοι, αλλά και μαζί.

Πρωτοβουλία Κατοίκων Ημαθίας (agrosos.imathias@gmail.com)

μέλος του Πανελλαδικού Συλλόγου “SOS Τροχαία Εγκλήματα”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog