..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Βέροια: Τίτλοι τέλους για το Β΄ Σώμα Στρατού!!!!!!!


Η ανακοίνωση που ήρθε στα τοπικά ΜΜΕ ήταν λιτή: «ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 25ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013. Από το Β’ Σώμα Στρατού ανακοινώνεται ότι την 29η Νοεμβρίου 2013, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12 , στο στρατόπεδο ΚΑΠΕΤΑΝ ΑΜΥΝΤΑ θα πραγματοποιηθεί η τελετή διάλυσης του Β΄Σ.Σ.»

Σε δήλωση της η Δήμαρχος Βέροιας τόνισε: Αρνούμαι να παραστώ στην «εξόδιο ακολουθία  του Β’ ΣΣ»   Δεν γνωρίζω το “τυπικόν” του Στρατού και του Υπουργείου Άμυνας. Ζητώ συγνώμη από τον Στρατηγό Ζαχαρία Βερίγο – τον οποίο ιδιαίτερα εκτιμώ-, που δεν μπορώ να ανταποκριθώ στην πρόσκληση που τυπικά μου απέστειλε.    Η πρόσκληση αφορά την παρουσία της Δημάρχου Βέροιας στην «τελετή διάλυσης του Β’ ΣΣ την Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013». Καταγγέλλω τη διάλυση του Β’ ΣΣ με όση δύναμη έχει η φωνή μου. Καταγγέλλω την οριζόντια διάλυση σχηματισμών και δομών που δεν οδηγεί πουθενά.  Θεωρώ ότι και οι υπόλοιπες Αρχές του τόπου, δεν πρέπει συμμετέχοντας στην «εξόδιο ακολουθία  του Β’ ΣΣ» να νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους την απόφαση του Υπουργείου Άμυνας.

ΣΧΟΛΙΟ: Η αναστολή της λειτουργίας του Β’ΣΣ πραγματοποιείται στο πλαίσιο υλοποίησης της Νέας Δομής Δυνάμεων του Ελληνικού Στρατού και θα είναι το δεύτερο στη σειρά Σώμα Στρατού, από τα τέσσερα υπάρχοντα συνολικά, που θα παύσει να υφίσταται με τη σημερινή μορφή, καθώς έχει ήδη προηγηθεί το Α’ΣΣ στην Κοζάνη. Το Β’ Σώμα ασκούσε επιτελικό έλεγχο και θεωρούνταν η δύναμη ταχείας αντίδρασης του Ελληνικού Στρατού Το τέλος του Β’Σ.Σ ήταν προδιαγραμμένο με βάση την αλλαγή της δομής των Ενόπλων δυνάμεων που έγινε όχι μόνο εξαιτίας των στενών οικονομικών της χώρας αλλά και τις απαιτήσεις των αναγκών του ΝΑΤΟ. Το προηγούμενο διάστημα,  με βάση και το γεγονός ότι η ύπαρξη του έπαιζε και τον ρόλο του οικονομικού αιμοδότη της τοπικής κοινωνίας, υπήρχε αντιπαράθεση σε επίπεδο τοπικών αρχών (δήμαρχοι, βουλευτές κ.α) καθώς και «λεονταρισμοί» για τη διατήρηση του. Τώρα ήλθε η ώρα του «λογαριασμού» και της απόδοσης ευθυνών…

 η αλλη αποψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog