..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Στην ίδια οικονομική κρίση, εκλογές σε Οικοδόμους και καθηγητές!!!!!!!


ΑΡΧΑΙΡΕΣΙΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Αποτέλεσμα - σταθμός για τη δράση του Συνδικάτου
Οι ταξικές δυνάμεις υπερδιπλασιάστηκαν, όπως και η συμμετοχή

1. Βήμα μπροστά στην πάλη για την οργάνωση του κλάδου των κατασκευών σε όλη την Ηπειρο, αποτελούν τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών του Συνδικάτου Οικοδόμων και συναφών επαγγελμάτων νομού Ιωαννίνων. Με κεντρικό σύνθημα «Κανένας Μόνος - ένας για όλους και όλοι για έναν», οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ έδωσαν τη μάχη για τη μαζικοποίηση του συνδικάτου. Το αποτέλεσμα ήταν να γίνουν εκατοντάδες καινούριες εγγραφές στο Συνδικάτο, από νέους εργάτες και μετανάστες, οι οποίοι συμμετείχαν μαζικά στις αρχαιρεσίες.

Στις εκλογές που ολοκληρώθηκαν το Σάββατο 23/11, η συμμετοχή ήταν υπερδιπλάσια σε σύγκριση με τις προηγούμενες αρχαιρεσίες (2010). Συγκεκριμένα, ψήφισαν 979 από 493 (+98,5%) και βρέθηκαν 4 άκυρα ψηφοδέλτια. Η «Ενωση Οικοδόμων», το ψηφοδέλτιο που στήριξαν οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ, έλαβε 888 (90,7%) από 388 (78,7%) καταγράφοντας αύξηση 500 ψήφων (+129%). Εκλέγει 10 (από 9) έδρες στο ΔΣ του Συνδικάτου, 9 (από 4) αντιπροσώπους στην Ομοσπονδία και 19 (από 8) αντιπροσώπους στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων (ΕΚΙ).

Η ΠΑΣΚΕ έλαβε 25 (2,6%) από 43 (8,7%) μεταμφιεσμένη σε «Ανεξάρτητη Κίνηση Οικοδόμων» και έχασε τον αντιπρόσωπό της σε ΔΣ, ομοσπονδία και ΕΚΙ. Η «Πρωτοβουλία Οικοδόμων» (ΝΑΡ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ) έλαβε 18 (1,8%) από 23 ψήφους (4,6%) χωρίς καμία εκπροσώπηση. Τέλος, η «Ταξική Πορεία» (ΚΚΕ Μ-Λ) έλαβε 44 (4,5%) από 39 ψήφους (7,9%) εκλέγοντας ένα αντιπρόσωπο σε ΔΣ, Ομοσπονδία και ΕΚΙ.
ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε ΗΜΑΘΙΑΣ

 2. Εκλογοαπολογιστική συνέλευση πραγματοποίησε ο Σύλλογος Π.Ε Εκπαιδευτικών (Δασκάλων εκτός επαρχίας Νάουσας) της Ημαθίας την Πέμπτη 21/11. Η συνέλευση , παρά τα οξυμένα προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης, δεν είχε την απαιτούμενη συμμετοχή, δείγμα και της κατάστασης που επικρατεί στα συνδικαλιστικά τεκταινόμενα του κλάδου στην περιοχή μας. Οσο δε την συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, αυτή κινήθηκε σε ικανοποιητικά επίπεδα (ψήφισαν 831 σε 1009 εγγεγραμμένους).
Αναφορικά δε με τα αποτελέσματα έχουμε ως πρώτες παρατηρήσεις τα εξής: Η ΔΑΚΕ, παραμένει πρώτη δύναμη με 249 (είχε 213 το 2011) ψήφους και 3 έδρες. Η ΠΑΣΚ, με την μετονομασία της σε Δημοκρατική Συνεργασία, συγκρατεί ακόμη ισχυρές δυνάμεις, παίρνοντας 142 ψήφους (123) και 2 έδρες. Οι Συσπειρώσεις-Εκπαιδευτικός Ομιλος παρουσιάζει άνοδο και παίρνει 142 (είχε 95 ) ψήφους και 2 έδρες (αύξηση 1 έδρα). Η ΕΡΑ (στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ) παρουσίαζει αύξηση σε ψήφους, φτάνει τους 109(είχε 90) και 2 έδρες (κερδίζει μία έδρα). Η ΕΣΑΚ-ΔΕΕ εμφανίζει πτώση σε ψήφους, παίρνει 75(είχε 111) και χάνει και τις δύο έδρες που είχε στο προηγούμενο Δ.Σ. Να σημειώσουμε ότι υπήρχαν και 116 άκυρα-λευκά(!), από 79.

Γενικότερα θα λέγαμε ότι οι παρατάξεις που έχουν αναφορές (παρά τις δηλώσεις τους για «ανεξαρτησία») σε κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση διατηρούν την πλειοψηφία στο σύλλογο αυτό (έναν από τους μεγαλύτερους πρωτοβάθμιους στο νομό μας), και μάλιστα εμφανίζουν και αύξηση σε σχέση με το 2011. ενώ από την άλλη υπάρχει μία «μετάγγιση αίματος», μεταξύ των παρατάξεων που υποστηρίζονται από ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και κόμματα της λεγόμενης «εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς», καθώς και είσπραξη μέρους της δυσαρέσκειας...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog