..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Προεκλογικά κυνηγητά, άλλων άλλων εποχών στη Αλεξάνδρεια!!!!!



Προεκλογικά κυνηγητά, άλλων εποχών….

Το έγγραφο αυτό βρίσκεται στα ΓΑΚ Ν. Ημαθίας. Δείχνει το πώς αντιμετωπίζονταν οι «αντιφρονούντες» ακόμη και σε προεκλογικές περιόδους. Πρόκειται για έγγραφο της Διοίκησης Χωροφυλακής Βέροιας και κοινοποιείται στο Υπουργείο Εσωτερικών (!), Υπουργείο Β. Ελλάδας, Νομαρχία κ.α. Αναφέρει συγκεκριμένο περιστατικό κατά τη διάρκεια των εκλογών του 1964 στην Ημαθία με οπαδούς της ΕΔΑ.
«Συνελήφθησαν χθες (6.2.1964) και μετά κατ’ αυτών σχηματισθήσης δικογραφίας αποσταλήσσονται σήμερον κ. Εισαγγελεί Πλημ/κών Βεροίας προφορική παραγγελία του 1. ΤΣΟΛΠΑΣ Δημήτριος,κάτοικος Αλεξανδρείας, 2. ΚΥΡΙΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ Κωνσταντίνος ετών 34 κάτοικος Βεροίας και 3. ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΙΔΗΣ Παύλος ετών 44 κάτοικος Βεροίας , διότι την 6.2.1964 τοποθετήσαντες επ’ αυτοκινήτου ταξί μεγάφωνον περιήρχοντο οδούς Κωμοπόλεως Αλεξανδρείας, μεταδίδοντες ανακοινώσεις πολιτικού περιεχομένου προσκαλούντεςς άμα κατοίκους εις προεκλογικήν συγκέντρωσιν εν η θα ομίλη ΓΛΕΖΟΣ»
(Παρόμοια ντοκουμέντα δημοσιεύονται κάθε βδομάδα στην έντυπη μορφή της εφημερίδας μας στην ιστορική της στήλη)

 η αλλη αποψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog