..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες!!!!!!!!

Μαζεύει πελατεία για ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες
Συνδικαλιστικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ διαφημίζουν στους εργαζόμενους ομαδικό πρόγραμμα Υγείας
Ανακοίνωση για την «αναλυτική παρουσίαση προγράμματος υγείας του ΣΕΥΤΠΕ σε συνεργασία με ασφαλιστική εταιρεία (...)» εξέδωσε η συνδικαλιστική πλειοψηφία στο Σύλλογο Εργαζομένων της πρώην Τράπεζας Κύπρου (έχει ενσωματωθεί στην τράπεζα Πειραιώς).
Στο ΔΣ του Συλλόγου, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ κατέχει τις 10 από τις 11 έδρες, έχει δηλαδή την απόλυτη πλειοψηφία. Την ανακοίνωση υπογράφουν ο πρόεδρος και γενικός γραμματέας του Συλλόγου, εκλεγμένα μέλη (τακτικό και αναπληρωματικό αντίστοιχα) του Γενικού Συμβουλίου της ΟΤΟΕ, με την παράταξη «Ενωτική Ριζοσπαστική Παρέμβαση», που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ.
Με το συγκεκριμένο κείμενο, η πλειοψηφία στο ΣΕΥΤΠΕ διαφημίζει τους όρους του προγράμματος ομαδικής ασφάλισης που συνέταξε με ασφαλιστική εταιρία για τα μέλη του Συλλόγου και τα καλεί να συμμετέχουν. Οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ περηφανεύονται ότι «χωρίς υπερβολή, για δύο χρόνια αναλωθήκαμε επί ώρες σε σχετικές συζητήσεις με ασφαλιστικούς συμβούλους». Γι' αυτό ενημερώνουν ότι «οι συνάδελφοι, που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα (...) να συμπληρώσουν το απαραίτητο έντυπο προεγγραφής και να μας το αποστείλουν συμπληρωμένο (...) Εν συνεχεία θα τους αποστείλουμε πρωτότυπες αιτήσεις ένταξης στο πρόγραμμα για συμπλήρωση».


Για να κουκουλώσουν το γεγονός ότι μπάζουν από την πίσω πόρτα την ιδιωτική ασφάλιση, σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης καμώνονται ότι«δεν απεμπολούμε τον αγώνας μας για δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους, οφείλουμε ωστόσο ως πράξη ευθύνης απέναντι σε εμάς και τα μέλη των οικογενειών μας να δώσουμε διέξοδο στις διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες μας για κάλυψη των εξόδων υγείας» καθώς η πολιτική που ασκείται στραγγαλίζει «τη δημόσια και ποιοτική περίθαλψη».
Αυτό που δε λένε, βέβαια, είναι ότι για τα δεινά των εργαζόμενων και του λαού και στον τομέα της Υγείας ευθύνεται πρώτα και κύρια η επιχειρηματική δράση, την οποία υπηρετεί η συγκυβέρνηση, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν την αμφισβητεί. Αντίθετα, διακηρύττει ότι αν κυβερνήσει, ο ιδιωτικός τομέας σε Υγεία και Ασφάλιση θα συνεχίσει να δρα ανενόχλητος και ότι θα πάρει μέτρα για να γίνει ο δημόσιος τομέας Υγείας πιο «ανταγωνιστικός».
Χαρακτηριστική γι' αυτό είναι η δήλωση που έκανε προχτές ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάκης σε ημερίδα που διοργάνωσαν οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες. Είπε επί λέξει: «Η ιδιωτική ασφάλιση έχει τεράστια περιθώρια ωρίμανσης, ανάπτυξης, και εμείς θα είμαστε παρόντες σε αυτήν την προσπάθεια ανάπτυξης αυτού του τομέα...». Οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ στον ΣΕΥΤΠΕ, έδειξαν στην πράξη τι εννοούσε ο Σταθάκης στην ομιλία του...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog