..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή, 29 Νοεμβρίου 2013

Το κοινό μέτωπο της Εργατικής και Αγροτικής τάξης προϋπόθεση για την ανασυγκρότηση του Αγροτικού Κινήματος!!!!Άρθρο της Ναυσικάς Κυριάκη

Η ανασυγκρότηση του αγροτικού κινήματος, ώστε να ανταποκρίνεται στις σημερινές ανάγκες για οργάνωση της κοινής δράσης και του συντονισμού των αγροτών και κτηνοτρόφων, με την εργατική τάξη και τα άλλα λαϊκά στρώματα, αποτέλεσε το κυρίαρχο θέμα της πανελλαδικής σύσκεψης της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης, (ΠΑΣΥ), που πραγματοποιήθηκε, την Κυριακή, στη Λάρισα, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. 

Στη μαζική σύσκεψη, που συμμετείχαν εκπρόσωποι του αγωνιστικού αγροτικού κινήματος από όλες τις περιοχές της χώρας - έγινε, επίσης, συζήτηση για τις νέες αγροτικές κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν ως, άμεση αγωνιστική απάντηση στη νέα, σφοδρή επίθεση που εξαπολύουν ενάντια στην μικρομεσαία αγροτιά κυβέρνηση και τρόικα. 

Μια επίθεση που εκδηλώνεται με παλιά και νέα σκληρά, αντιαγροτικά μέτρα, όπως η άγρια φορολόγηση στο αγροτικό εισόδημα και στα αγροτεμάχια από το νέο έτος, τα χαράτσια για τα σπίτια και τις αποθήκες, για το αγροτικό ρεύμα και το αγροτικό πετρέλαιο, για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, τις άδειες των γεωτρήσεων και τις σταυλικές εγκαταστάσεις, για τις μειώσεις στις επιστροφές ΦΠΑ και Ειδικού Φόρου Καυσίμων, για τις νέες περικοπές στις επιδοτήσεις και στις καλλιέργειες που θα επιβληθούν με τη νέα ΚΑΠ, τις κατασχέσεις για χρέη από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των αγροτών και τις απειλές ότι θα τους πάρουν τα σπίτια και τη γη τους κ.α. 

Ειδική αναφορά έγινε στην όξυνση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι κτηνοτρόφοι, οι οποίοι κινδυνεύουν, άμεσα, με αφανισμό, καθώςπροχωράει γοργά η συγκέντρωση της κτηνοτροφικής εκμετάλλευσης και παραγωγής σε λίγα χέρια.. 


Στις αρχές του ερχόμενου Γενάρη θα ξαναγίνει πανελλαδική σύσκεψη της ΠΑΣΥ στην οποία θα εξεταστούν τα αποτελέσματα της δουλειάς που θα έχει γίνει μέχρι τότε και η παραπέρα πορεία του αγώνα. 

Κεντρικό ζήτημα για την ΠΑΣΥ είναι η συσπείρωση των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων στη βάση της καταδίκης της πολιτικής που γεννά τα προβλήματά τους. Συσπείρωση η οποία θα γίνεται σε αιτήματα και στόχους πάλης που θα αναδεικνύουν την αναγκαιότητα της σύγκρουσης και ρήξης, γιατί αν δεν ανατραπεί αυτή η πολιτική δεν υπάρχει σωτηρία για τον μικρό και μεσαίο αγρότη. 

Υπογραμμίζει ακόμα η ΠΑΣΥ, ότι όρος για να υπάρξουν κατακτήσεις σήμερα κινητοποιήσεις που αποφασίζονται και η συμπόρευση με το λαϊκό κίνημα. Εν τέλει, η συγκρότηση της κοινωνικής λαϊκής συμμαχίας με στόχους πάλης κοινούς, ώστε να χτυπούν όλοι στην ίδια κατεύθυνση, το δυνάμωμα είναι η πολύ καλύτερη οργάνωση των αγροτικών συλλόγων και Ομοσπονδιών, η μαζικοποίηση τους, η μαζική συμμετοχή αγροτών και κτηνοτρόφων στις κινητοποιήσεις της. 


Άμεση ανάγκη η ανασυγκρότηση του αγροτικού κινήματος

Με πρωτοβουλίες των τοπικών Γραμματειών της ΠΑΣΥ, μπορεί και πρέπει να συγκροτηθούν, σε κάθε χωριό, ή και σε ομάδα όμορων χωριών, αγροτικοί σύλλογοι, οι οποίοι:
·                     Θα αποτελούν τον κύριο μαζικό φορέα στο χωριό και θα πρωτοστατούν στην πάλη για κάθε πρόβλημα που αφορά στους κατοίκους της υπαίθρου.
·                     Θα στηρίζουν κάθε άνθρωπο που υποφέρει και έχει την ανάγκη τους, έστω με προσωρινά μέτρα ανακούφισης και ταυτόχρονα, θα οργανώνουν το χωριό, απαιτώντας συνολικά μέτρα αλλαγής της κατάστασης.
·                     Θα συμβάλλουν στο δυνάμωμα της κοινής δράσης και στον συντονισμό με τα ταξικά σωματεία των εργατών, των βιοτεχνών και εμπόρων, τους φορείς της νεολαίας και των γυναικών. 
Η προοπτική των αγώνων

Σε ότι αφορά στο περιεχόμενο και την προοπτική των αγροτικών αγώνων, επισημαίνεται πως δεν αρκεί η προβολή και η διεκδίκηση μόνο οικονομικών αιτημάτων, αλλά χρειάζεται το κάθε πρόβλημα να συνδέεται με τη γενικότερη πολιτική που το γεννά. Προοπτική δεν υπάρχει χωρίς ο αγώνας να στρέφει τα πυρά ενάντια της ΚΑΠ της ΕΕ και τις αποφάσεις της, την στενά συνδεδεμένη μαζί της κυβερνητικής πολιτικής. Δεν μπορεί και δεν είναι ζήτημα απλής εναλλαγής και καλύτερης ή χειρότερης διαχείρισης στα πλαίσια της ΕΕ.

Σχετικά δε με την ανάγκη μιας διαφορετικής αγροτικής ανάπτυξης στη χώρα μας που προβάλλει η ΠΑΣΥ, σημειώνεται: Η Ελλάδα δεν είναι φτωχή χώρα. Έχει τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες σε ανθρώπινο δυναμικό, σε ύλες, σε ορυκτό πλούτο. Όλα αυτά πρέπει να γίνουν λαϊκή περιουσία. 
Το ίδιο και η γη. Αυτό δε σημαίνει ξεκλήρισμα, αντίθετα προστατεύει από αυτό τους μικρομεσαίους αγρότες. Σημαίνει ότι κάθε αγρότης έχει δουλειά, προστασία της παραγωγής του, μέλλον, είτε στην κρατικά οργανωμένη αγροτική μονάδα, είτε στον παραγωγικό συνεταιρισμό. Σημαίνει ότι θα έχει δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες στην Πρόνοια και στην Παιδεία, δικαίωμα στις διακοπές, αναβάθμιση της ζωής στην ύπαιθρο. 

Ο παραγωγικός συνεταιρισμός της μικρομεσαίας αγροτιάς μπορεί να συνενώσει τους παραγωγούς, να μειώσει αισθητά το κόστος παραγωγής με την ολόπλευρη στήριξη του κράτους, να αυξήσει θεαματικά την παραγωγή. Εξασφαλίζει κάλυψη της παραγωγής και του κόπου των αγροτών, καθώς τα προϊόντα τους θα συγκεντρώνονται από την κρατική μηχανή, χωρίς το φόβο "κανονιών" και το άγχος της πώλησης και ένα μέρος τους θα διακινείται από τους ίδιους του συνεταιρισμούς. 

Με αυτή την πρόταση, που πρέπει να γίνει κυρίαρχη στους φτωχούς αγρότες, μπορεί να δοθεί απάντηση στην σημερινή καπιταλιστική βαρβαρότητα. Και σ' αυτό το πλαίσιο μπορούν και πρέπει να συνεχιστούν οι κοινές πρωτοβουλίες ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΜΑΣ - ΟΓΕ ενάντια στην άγρια φορολόγηση και τα κάθε είδους χαράτσια, την μετατροπή της γης σε βιομηχανική και την κοροϊδία των φωτοβολταϊκών, τις αυξήσεις στη ΔΕΗ κ.α, καθώς επίσης, για την παραγωγή φτηνών και ποιοτικών εγχώριων προϊόντων, που μπορούν να καλύψουν τις διατροφικές ανάγκες του λαού μας και να αναπτύξουν κλάδους της εγχώριας βιομηχανίας και μεταποίησης, εξασφαλίζοντας και θέσεις εργασίας, για τα ζητήματα Παιδείας, Υγείας κ.α

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν αντιπροσωπείες του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ. Η κοινωνική συμμαχία μπορεί και πρέπει να δώσει αισιοδοξία και προοπτική στους αγώνες. 

Θέλουμε να χτίσουμε μια κοινωνία στην οποία τα παιδιά της εργατικής τάξης, της φτωχής αγροτιάς και των άλλων λαϊκών στρωμάτων θα είναι αφέντες του πλούτου που παράγουν.

Fadomduck2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog