..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Εχεις περιουσία;;;;;; Δεν παίρνεις σύνταξη!!!!!!!!!


Σύνταξη με βάση το εισόδημα και την περιουσιακή κατάσταση πρότεινε η ομάδα των συμβούλων του ΔΝΤ και της ΕΕ σε υψηλόβαθμα στελέχη του υπουργείου Εργασίας, σύμφωνα με δημοσίευμα την Τετάρτη 27 Νοέμβρη. Αργά το απόγευμα της ίδιας μέρας, το υπουργείο Απασχόλησης, με ανακοίνωσή του, έσπευσε να διαψεύδει το δημοσίευμα, σημειώνοντας ότι «τέτοιες προτάσεις όχι μόνο δεν έχουν τεθεί στον υπουργό Εργασίας, αλλά είναι και εκτός πραγματικότητας. Και αυτό διότι το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας στηρίζεται στην τριμερή χρηματοδότηση, έχει δημόσιο και καθολικό χαρακτήρα και δεν τίθεται ζήτημα αλλαγής του».

Βέβαια, ούτε η «τριμερής χρηματοδότηση», ούτε ο «δημόσιος και καθολικός χαρακτήρας»  εμπόδισαν το άγριο τσεκούρι που έχει πέσει στις συντάξεις, αλλά είνια εμφανής η προσπάθεια του υπουργείου να... καθησυχάσει τα λαϊκά στρώματα, καθώς από το 2015 το υπουργείο, στα πλαίσια της ΕΕ, θα εφαρμόσει το νέο ασφαλιστικό με την είσοδο των ιδιωτών σε ένα εκ των τριών πυλώνων, μέσω των λεγόμενων επαγγελματικών ταμείων, ενώ το κράτος θα εγγυάται κατώτερη σύνταξη μέχρι τα 360 ευρώ. Επιπρόσθετα θα υπάρχει ένας ατομικός κουμπαράς καταβολής των εισφορών σε όλο τον εργάσιμο βίο, συνάρτηση των οποίων θα είναι και το πρόσθετο τμήμα της σύνταξης, με τον ασφαλισμένο να ξέρει μόνο τι θα πληρώσει και ποτέ τι σύνταξη θα λάβει.
Πάντως και οι συγκεκριμένες προτάσεις-σενάρια εντάσσονται σε ένα συνολικό πλέγμα μέτρων εμπορευματοποίησης, ιδιωτικοποίησης και ατομικοποίησης της κοινωνικής ασφάλισης, στα πλαίσια της ανταγωνιστικότητας και της συνολικής μείωσης της τιμής της εργατικής δύναμης σε όφελος του κεφαλαίου. Είναι αποφασισμένα από καιρό και αναγράφονται φαρδιά πλατιά σε κείμενα της ΕΕ, όπως η «Λευκή Βίβλος». Αποτελούν μετατροπή της κοινωνικής ασφάλισης από συλλογική, κοινωνική παροχή με ευθύνη του κράτους, σε ατομική υπόθεση του ασφαλισμένου, που μέσα στην «καπιταλιστική ζούγκλα» θα πρέπει να πληρώσει και την κοινωνική ασφάλιση στον ιδιώτη επιχειρηματία σαν ένα πανάκριβο εμπόρευμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog