..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2013

Μονομαχία στο Ελ Πάσο με άσφαιρα....... πυρά!!!!!!!


Από το βήμα της βουλής λοιπόν ο πρωθυπουργός απέφυγε επιμελώς να πει ή να δεσμευτεί για οτιδήποτε έχει να κάνει με τις πραγματικές αγωνίες της κοινωνίας. Συνέχισε την τακτική του «μ’ άλλα λόγια να αγαπιόμαστε» και προτίμησε να κάνει πλακίτσα με τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας για «γραμμή Τέξας» και άλλα φαιδρά.
Αλλά και από την άλλη πλευρά, ο Αλέξης Τσίπρας πιστεύει πως η λύση στο πρόβλημα της χώρας είναι η επιστροφή στο παρελθόν και όχι η φυγή στο μέλλον. Η ρητορική του μοιάζει λες και δεν πέρασε μια μέρα από τα τέλη της δεκαετίας του 70. Δεν θα μου έκανε ιδιαίτερη έκπληξη αν μάθαινα πως ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ κάθεται όλη μέρα και βλέπει βίντεο με ομιλίες του Ανδρέα Παπανδρέου. Πολλά ωραία λόγια, 
"με την μονομαχία στο Ελ Πάσο" αλλά από… πίτα, τίποτα.

Από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης η κοινωνία δεν περιμένει την περιγραφή της υφιστάμενης κατάστασης. Την ξέρει καλύτερα επειδή τη βιώνει καθημερινά στο πετσί της. Συνεπώς το να μιλάει ο Τσίπρας για το «τρίγωνο της αμαρτίας» δεν κομίζει τίποτα καινούργιο στην αντίληψη της κοινωνίας για την πραγματικότητα. Ναι πράγματι, χρεωκοπημένες τράπεζες στηρίζουν χρεωκοπημένα κανάλια ώστε κι αυτά με τη σειρά τους να στηρίζουν ένα χρεωκοπημένο πολιτικό σύστημα. Αλλά αυτό το ξέρουν όλοι, δεν χρειάζεται να είσαι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να το ανακαλύψεις. Το ερώτημα είναι τι κάνεις για αυτό; Ποιες πρωτοβουλίες παίρνεις; Πως τους ελέγχεις; Πως παρεμβαίνεις;

Το να αφήνεις το «τρίγωνο της αμαρτίας» να κάνει μια χαρά τις δουλειές του και απλά να υπόσχεσαι πως όταν και εφόσον αναλάβει την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ θα το ανατρέψει, ο θυμόσοφος λαός το λέει εύστοχα με μια παροιμία: «Ζήσε Μάη μου….».

Εν τω μεταξύ η οικονομία καταρρέει, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις κατεβάζουν ρολά, οι θέσεις εργασίας χάνονται, η φοροδοτική ικανότητα έχει εξαντληθεί προ πολλού και το «κερασάκι» είναι το άγριο πλιάτσικο στις περιουσίες των Ελλήνων. Συμβαίνει ήδη και θα ενταθεί ακόμη περισσότερο στους μήνες που έρχονται με την απελευθέρωση των πλειστηριασμών.

Το τελευταίο λοιπόν που έχουν διάθεση να κάνουν οι Έλληνες είναι να παρακολουθούν τις εκατέρωθεν μομφές για λόγους κομματικής τακτικής ανάμεσα στην κυβερνητική πλειοψηφία και την αντιπολίτευση. Νιώθουν πως όλος ο καυγάς γίνεται «για το πάπλωμα», την ίδια στιγμή που οι ίδιοι … ξεπαγιάζουν.


Τι αποδεικνύουν τα παραπάνω; Οτι ο λαός πρέπει να συγκροτήσει τη δική του δύναμη που θα είναι σε ευθεία ρήξη με την τρομοκρατία, τη μοιρολατρία, τις αυταπάτες που σπέρνουν οι αστικές πολιτικές δυνάμεις και οι δυνάμεις της αστικής διαχείρισης. Και από αυτή την άποψη το ζητούμενο σήμερα είναι η συγκρότηση δυναμικής, ορμητικής εργατικής - λαϊκής αντιπολίτευσης, που θα παλεύει με επίκεντρο τα μεγάλα και οξυμένα προβλήματα και που θα ανοίγει το δρόμο της ρήξης και της ανατροπής για να έρθει η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της στην εξουσία.
 Κι αυτή θα είναι η πρώτη μεγάλη και αληθινή Μεταρρύθμιση....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog