..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Φόρος ακινήτων: Οι "χαμένοι", οι κερδισμένοι και το......... δούλεμα!!!!!!!


Ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου για τον «ενιαίο φόρο ακινήτων» στη Βουλή, συνεχίζεται ο εμπαιγμός σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων με την προώθηση ή τη συζήτηση από τη συγκυβέρνηση και τα κόμματά της παντελώς ανέξοδων «αλλαγών» στο σχέδιο νόμου, χωρίς κανένα αντίκρισμα για το λαό.
Σε αυτό το πλαίσιο ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας, συναντήθηκε χτες με βουλευτές της ΝΔ που εμφανίζονται να έχουν αντιρρήσεις σε κάποιες δευτερεύουσες πτυχές του νομοσχεδίου.«Στείλτε μου τις προτάσεις, θα τις δω με πολύ δημιουργικό τρόπο αρκεί να είναι δημοσιονομικά ουδέτερες», δηλαδή να προβλέπουν ισοδύναμα χαράτσια από το ένα στο άλλο τμήμα του λαού, είναι το μήνυμα που έστειλε ο υπουργός Οικονομικών.
Εξάλλου, σύμφωνα με «διευκρινίσεις» που δόθηκαν από το υπουργείο, οι «αποθηκευτικοί χώροι που βρίσκονται σε αγροτική γη (γεωργικών μηχανημάτων, θερμοκήπια, στάνες κ.λπ.) δεν πρόκειται να φορολογηθούν». Οπως προκύπτει βέβαια, οι εν λόγω εδαφικές εκτάσεις θα φορολογηθούν με τους συντελεστές που προβλέπονται για τις αδόμητες γεωργικές εκτάσεις.

 Να σημειωθεί επίσης ότι μεγάλο μέρος των εν λόγω... απαλλασσόμενων κτισμάτων δε δηλώνονται στα έντυπα Ε9 και κατά συνέπεια, για το 2014, είναι αδύνατος ο εντοπισμός και η φορολόγησή τους από το φοροεισπρακτικό μηχανισμό. Είναι φανερό το γεγονός ότι οι «αλλαγές» γίνονται μόνο για το θεαθήναι.
Επί της ουσίας, το νέο μόνιμο χαράτσι έρχεται να διαμορφώσει τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη συγκέντρωση αγροτικών εκτάσεων και μικρής περιουσίας σε ολοένα και λιγότερα χέρια. Προβλέπεται μέχρι και η φορολόγηση εγκαταλελειμμένων εκτάσεων και κτισμάτων, ακόμη και αν οι μικροϊδιοκτήτες τους δεν αποκτούν από αυτά κανένα εισόδημα. Τρανταχτές ελαφρύνσεις ισχύουν, αντίθετα, για τις μεγάλες συγκεντρωμένες εκτάσεις γεωργικής γης, για τις οποίες η μείωση τού αρχικά προσδιοριζόμενου φόρου φτάνει στο 60% για εκτάσεις πάνω από 500 στρέμματα. Επιβεβαιώνεται, ότι το χαράτσι πάνω στη λαϊκή στέγη όχι μόνο αποδείχτηκε μόνιμου χαρακτήρα, αλλά ταυτόχρονα διευρύνθηκε και επιβάλλεται σε μικρές ιδιοκτησίες, που μέχρι και πρόσφατα ήταν αφορολόγητες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog