..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

ΑΝ. Σαμαράς: Η κυβέρνηση.......πέτυχε!!!!!!!!!!!!!!!!


Ο κύριος Σαμαράς έχει δίκιο. Κάποιοι δεν αντέχουν την ... επιτυχία της κυβέρνησης: Τα εκατομμύρια των εξαθλιωμένων Ελλήνων.
Πως είναι δυνατόν να αντέξει κανείς τόση επιτυχία; Τις ουρές στα συσσίτια, τα παγωμένα σπίτια τον χειμώνα, τα εκατομμύρια των ανέργων, τις χιλιάδες αυτοκτονίες, τα υποσιτισμένα παιδιά στα σχολεία, την φτώχεια, την εξαθλίωση ή ακόμη το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, την εξαφάνιση της μεσαίας τάξης, το όργιο κρατικής βίας και καταστολής, την άνοδο του ναζισμού, τα ρατσιστικά εγκλήματα, την άνιση φορολόγηση υπέρ των πλουσίων, την καταστροφή του περιβάλλοντος, το πάρτι της νεότευκτης και της παραδοσιακής διαπλοκής. 

Ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι μερικοί δεν μπορούν να χωνέψουν την επιτυχία της κυβέρνησης. 

Απομονωμένος ο πρωθυπουργός ζώντας σε ένα παράλληλο σύμπαν, το οποίο ουδεμία σχέση έχει με την οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα, αναπαράγει το ανέκδοτο του success story και επιμένει σε αυτό την ίδια ώρα που τον διαψεύδει και τον χλευάζει ολόκληρη η Γηραιά ήπειρος, την στιγμή που ακόμη και το ΔΝΤ παραδέχεται ότι έκανε λάθος στην περίπτωση της Ελλάδας. 

Αν όντως ο κύριος Σαμαράς πιστεύει στο success story, τότε προφανώς δεν θα αναφέρεται ούτε στις στρατιές ανέργων, ούτε στα γηρατειά που βλέπουν τις συντάξεις τους να πετσοκόβονται, ούτε στις οικογένειες που δεινοπαθούν, ούτε στους υπαλλήλους του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα που μετατρέπονται σε σύγχρονους σκλάβους, ούτε στα παιδιά που υποσιτίζονται, ούτε σε όσους δεν έχουν τη δυνατότητα εξαιτίας της βάρβαρης οικονομικής πολιτικής να φανούν συνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς την εφορία και προς τις τράπεζες. 


Το success story, το οποίο επικαλείται με τόση ένταση την στιγμή που η κυβέρνησή του καταστρέφει τη χώρα, μάλλον αφορά στην προσωπική επιτυχία του ίδιου δηλαδή που ήρθε κυριολεκτικά από το πουθενά και από τη λήθη της πολιτικής ιστορίας για να εφαρμόσει την πολιτική της τρόικας στην Ελλάδα. Μπορεί ο πρωθυπουργός να προσδιορίζει ο success story την ασυδοσία των επιχειρηματικών συμφερόντων που ευνοούνται από το κυβερνητικό status αρπάζοντας τον δημόσιο πλούτο αυτής της χώρας την ώρα που ένας λαός εξαθλιώνεται. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog