..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 4 Μαΐου 2013

«Το Άγιο Φως θα γίνει δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους»! Η είδηση



«Στις 18:30 το απόγευμα με το πρωθυπουργικό αεροπλάνο  αναμένεται να φτάσει στην Αθήνα το Άγιο Φως από τον Ιερό Ναό Αναστάσεως στα Ιεροσόλυμα.

Το Άγιο Φως θα γίνει δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους.
Επικεφαλής της ελληνικής αποστολής είναι ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Τσιάρας».

Αντί σχολίου παραθέτουμε το σχόλιο που δημοσιεύτηκε στη στήλη
BHMAτοδότηs  της εφημερίδας το  Βήμα στις 18 Απριλίου 2009
«Με τιμές αρχηγού κράτους ως γνωστόν γίνεται δεκτό το Αγιον Φως στις 18.30 του Μεγάλου Σαββάτου. Μετά την παραλαβή του στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» θα μπορούσε να μεταβεί στην Προεδρία της Δημοκρατίας για να ορκιστεί πρωθυπουργός και να πιάσει αμέσως δουλειά στο Μέγαρο Μαξίμου. Λίγοι θα καταλάβαιναν τη διαφορά. 

Ισως όμως το Αγιον Φως να επιθυμεί να ξεκουραστεί αφού καθ΄ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού από τα Ιεροσόλυμα ήταν αναγκασμένο να υποστεί την παρέα και τα καλαμπούρια των κκ. Κώστα Αγοραστού από τη ΝΔ, Βασίλη Οικονόμου από το ΠαΣοΚ και Αδώνιδος Γεωργιάδη από τον ΛΑΟΣ. Πρόκειται για τους βουλευτές οι οποίοι μαζί με τον υφυπουργό Εξωτερικών αρμόδιο για θέματα Αγίου Φωτός κ.Θεόδωρο Κασσίμη συνοδεύουν το Αγιον Φως στο ταξίδι του. Oπως κάθε χρόνο το Αγιον Φως «κλωνοποιείται» 24 φορές και εισέρχεται σε 24 καντήλια. Δεκαεπτά από αυτά ταξιδεύουν με ισάριθμες προγραμματισμένες εσωτερικές πτήσεις των Ολυμπιακών Αερογραμμών προς όλη τη χώρα. Ενα από αυτά ταξιδεύει με δρομολόγιο εξωτερικού για το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας. Και έξι από αυτά μεταφέρονται με στρατιωτικά ιπτάμενα μέσα στη Λάρισα και στα νησιά Κέα, Σύρο, Πάτμο, Λειψούς και Λέρο.
Πάντως σε αποκλειστικές δηλώσεις του σε συνεργάτη μου το Αγιον Φως εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις για το αν θα κατορθώσει να «φωτίσει» το έθνος και κυρίως τους εκπροσώπους του έτσι ώστε να πάψουν να το αντιμετωπίζουν ως «αρχηγό κράτους».  
BHMAτοδότηs
Για την αντιγραφή bizbiras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog