..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

Κώστας Ζιώγας: Ο λαός να αντεπιτεθεί!!![Video]




Οποιαδήποτε συνταγή και αν ακολουθηθεί για το "μοντέλο" της ελεγχόμενης χρεοκοπίας, της απαξίωσης κεφαλαίου, το φάρμακο είναι πικρό, είναι δηλητηριώδες για τους λαούς», τόνισε μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA» ο Κώστας Ζιώγας μέλος, της Κ.Ε. του Κ.Κ.Ε. 
Οι εργαζόμενοι, πρόσθεσε, «πρέπει να είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις και να αντεπιτεθούν στις επιπτώσεις που θα υπάρχουν από την ελεγχόμενη και μία άτακτη χρεοκοπία και να εδραιώσουν μία εξουσία όπου θα διαφεντεύουν τον πλούτο που παράγουν».

Αναφερόμενος στα σχέδια συγκυβέρνησης – τρόικας για το Δημόσιο, σημείωσε ότι όλη η συζήτηση δεν γίνεται για τους «επίορκους». Υπάρχει, τόνισε, «στόχος να συρρικνωθεί το Δημόσιο μέσω απολύσεων και μέσω συνταξιοδοτήσεων - γιατί όταν πραγματοποιούνται δέκα συνταξιοδοτήσεις και προσλαμβάνεται ένας, καταλαβαίνετε ότι συρρικνώνεται. Αυτό έχει επίπτωση στην παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες, προς τον εργαζόμενο λαό; Σαφέστατα έχει. Αυτό που πρέπει να βγει ως συμπέρασμα είναι το εξής, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα να καταλάβουν ότι η μοίρα τους είναι κοινή με αυτούς του δημοσίου τομέα (…) ο λαός να οργανώσει την πάλη του, να αντεπιτεθεί».

Επισήμανε ακόμα ότι «δεν τίθεται για το ΚΚΕ πρόβλημα, όπου υπάρχουν επίορκοι, όπου διαπιστώνονται ποινικά κoλάσιμες πράξεις, δεν το συζητάμε, είμαστε καθαροί σε αυτό το θέμα».

Για το χαράτσι στα ακίνητα, υπογράμμισε ότι η μείωση 10-15% που συζητείται δεν συνιστά ανακούφιση για τις λαϊκές οικογένειες, που πληρώνουν 500-800 ευρώ το χρόνο, όταν προετοιμάζεται μάλιστα και αύξηση των αντικειμενικών αξιών, η οποία θα αυξήσει το χαράτσι.


Redfly Planet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog