..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Συνταξιούχοι: Μάθημα.....όχι "Σολφέζ" αλλά.......ΑΓΩΝΑ!!!!!!!!

Η βροχή δεν εμπόδισε τους απόμαχους της δουλειάς αλλά όχι της ζωής να διαδηλώσουν ενάντια στην εξαθλίωση και τη φτώχεια


<<Εδώ, εδώ με αγώνα ταξικό, γιατί εμείς δε ζούμε με 400 ευρώ», δήλωσαν χτες το πρωί οι συνταξιούχοι, που παρά την καταρρακτώδη βροχή πραγματοποίησαν μια μαζική συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και στη συνέχεια πορεία στο υπουργείο Εργασίας, επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά ότι το συνταξιουχικό κίνημα είναι «παντός καιρού». Ταυτόχρονα, ανανέωσαν το ραντεβού τους για τις 20 Φλεβάρη, μέρα πανελλαδικής - πανεργατικής απεργίας, με την υπόσχεση ότι θα δώσουν τη μάχη μαζί με τους εργαζόμενους, στις περιφρουρήσεις, στις συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, για την επιτυχία της.
«Εξοπλισμένοι» με ομπρέλες, χοντρά ρούχα, οι συνταξιούχοι συγκεντρώθηκαν το πρωί στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ, ΟΤΑ και ΤΑΕ.
Με συνθήματα, όπως, «Οχι στα χαράτσια και τη φοροληστεία, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία», οι συνταξιούχοι πραγματοποίησαν την πορεία τους έως το υπουργείο Εργασίας, ενώ φτάνοντας στον προορισμό τους η φωνή δυνάμωσε και τα συνθήματα, «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει του λαού η πάλη θα την σπάσει», «Με ρόπαλα και ΜΑΤ χτυπάτε τους εργάτες και στα αφεντικά κάνετε τις πλάτες», «Κάτω τα χέρια από την απεργία», έπεφταν «βροχή». Αντιπροσωπεία τους ανέβηκε στο υπουργείο Εργασίας απαιτώντας συνάντηση με τον υπουργό, ο οποίος άλλωστε είχε ενημερωθεί 15 μέρες πριν για το αίτημα των συνταξιουχικών Οργανώσεων.
Ο υπουργός γύρισε για ακόμα μια φορά επιδεικτικά την πλάτη στους συνταξιούχους, αρνούμενος να συναντηθεί μαζί τους, αφού, όπως κατήγγειλε ο Δ. Κουμπούρης, «η κυβέρνηση θέλει να δείξει την πυγμή της απέναντι στο ταξικό κίνημα και να συζητά μόνο με τα αφεντικά της για τα καινούρια μέτρα που θα πάρουν σε βάρος μας». Γι' αυτό, όπως είπε μεταξύ άλλων ο Δήμος Κουμπούρης μετά τη συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου και το διευθυντή του γραφείου του υπουργού, αφού ο υπουργός κλείνει την πόρτα στους συνταξιούχους τότε ο πρωθυπουργός θα είναι ο επόμενος συνομιλητής τους.
Με ανακοίνωσή τους μετά το τέλος της κινητοποίησης οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές Οργανώσεις υπογραμμίζουν: «Θεωρούμε χρέος να εκφράσουμε έπαινο στους συναδέλφους που πορεύτηκαν με ομπρέλες στο υπουργείο Εργασίας, όπου ο επικεφαλής του αρνήθηκε να δεχθεί αντιπροσωπεία από όλα τα Ταμεία δείχνοντας ακόμα μια φορά το βαθμό του αυταρχισμού και την άρνηση της κυβέρνησης να συζητήσει τα προβλήματα των συνταξιούχων».
Καλούν τους συνταξιούχους να δουλέψουν με όποιο τρόπο μπορούν για την επιτυχία της απεργίας στις 20 Φλεβάρη και δηλώνουν ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση για την ανατροπή αυτών των πολιτικών.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog