..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Οι χορηγίες του ΟΠΑΠ.



Για ακόμη μια φορά ο ΟΠΑΠ δείχνει ποιον αθλητισμό και ποιο ποδόσφαιρο θέλει και χρηματοδοτεί.
Ο Οργανισμός δεν χρηματοδοτεί τον μαζικό ερασιτεχνικό αθλητισμό, ώστε να βοηθηθούν τα δεκάδες δημοτικά κολυμβήτρια ή γήπεδα που λειτουργούν σε άθλιες συνθήκες. Στα οποία οι γονείς αναγκάζονται να βάζουν το χέρι στην τσέπη, ώστε καλυφθούν οι ανάγκες τους και τα παιδιά τους να έχουν την… «πολυτέλεια» του ζεστού νερού!
Ο ΟΠΑΠ (ο οποίος λειτουργεί με άξονα τα κέρδη και την ενίσχυση των επιχειρηματιών του χώρου) χρηματοδοτεί - όπως ήταν αναμενόμενο - τους επιχειρηματίες των ΠΑΕ, την Ολυμπιακή Επιτροπή, με άλλα λόγια τον εμπορευματοποιημένο αθλητισμό, της βίας, των στημένων και της ντόπας.
Πρωταθλητής ο Ολυμπιακός
Ο πρώτος στην κούρσα της …«χορηγίας» είναι ο Ολυμπιακός που πήρε και τα περισσότερα χρήματα από τον ΟΠΑΠ ως χορηγία, ενώ ακολουθεί ο Παναθηναϊκός. Τρίτη είναι η ΑΕΚ και μετά ο ΠΑΟΚ!
Συγκεκριμένα το 2012 , 17 ομάδες της Σουπερλίγκας μοιράστηκαν 26.846.489,44 ευρώ, από τα οποία 3.593.633,33 πήγαν στο ταμείο των «ερυθρολεύκων», συν 246.000 ευρώ έξτρα για τις διαφημιστικές πινακίδες στο Γήπεδο Καραϊσκάκη. Σύνολο δηλαδή 3.839.633,33. Ο Παναθηναϊκός είναι δεύτερος με 2.807.978,33 ευρώ, ενώ , ο ΟΠΑΠ έχει προγραμματίσει το 2013 να κάνει σημαντική μείωση στα χρήματα, να διανείμει δηλαδή 15.034.722,22 ευρώ.
Στη λίστα, τώρα, των …εγκεκριμένων οικονομικών ενισχύσεων, έχει χορηγήσει 5.717.677,10 ευρώ στα ερασιτεχνικά αθλήματα, στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, η οποία πήρε σχεδόν τα μισά (2.500.000) για την ολυμπιακή προετοιμασία. Δηλαδή το καθαρό ποσό που κατευθύνθηκε σε αθλητικές ομοσπονδίες και σωματεία είναι 2.217.677,10 ευρώ.
Όπως λοιπόν λένε και οι αριθμοί… οι ΠΑΕ της Α΄ Εθνικής παίρνουν τη μερίδα του λέοντος, ενώ όλα τα άλλα σωματεία μοιράζονται ελάχιστα σε σχέση με τις ανάγκες τους.
O Oλυμπιακός πρώτος και στον ΟΠΑΠ! - Φωτογραφία 1

πηγη: 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog