..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Ινδονησία: Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Οι χειρότερες πλημμύρες από το 2007 πλήττουν τις τελευταίες μέρες την πρωτεύουσα της Ινδονησίας, Τζακάρτα, με αποτέλεσμα τον πνιγμό τουλάχιστον 19 ατόμων (σύμφωνα με ρεπορτάζ ινδονησιακών εφημερίδων), δεκάδες χιλιάδες άστεγους πλημμυροπαθείς, σημαντικές υλικές ζημιές σε κατοικίες, δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία και επιχειρήσεις και σοβαρά προβλήματα στον ανεφοδιασμό της πόλης σε τρόφιμα και άλλα βασικά αγαθά.


Ο κυβερνήτης της Τζακάρτα Τζόκο Γουϊντόντο κήρυξε την πόλη σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τουλάχιστον ως τις 27 του τρέχοντος μήνα, προκειμένου να επισπευσθεί η χορήγηση άμεσης βοήθειας στους πλημμυροπαθείς και να αναπτυχθούν δυνάμεις της αστυνομίας και του στρατού ώστε να αναλάβουν και αυτοί ρόλο σωστικών συνεργείων.
Τα οδικά και σιδηροδρομικά δίκτυα της πόλης έχουν παραλύσει από τα λασπόνερα και η κατάσταση δεν αναμένεται να βελτιωθεί τουλάχιστον ως την Κυριακή, οπότε οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ένταση των ισχυρών βροχοπτώσεων. Ήδη παρατηρούνται οι πρώτες μεγάλες αυξήσεις σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, πολλά από τα οποία είναι πλέον δυσεύρετα και πωλούνται 2,5 φορές περισσότερο από ότι στην αρχή της εβδομάδας.

Τα νερά, που σε πολλές περιπτώσεις ξεπέρασαν και το ένα μέτρο ύψος, «έπνιξαν» και το Προεδρικό Μέγαρο όπου χτες ο Ινδονήσιος πρόεδρος Σουσίλο Μπαμπάνγκ Γιουντχογιόνο αναγκάστηκε να υποδεχτεί με σηκωμένα ρεβέρ στο παντελόνι και ομπρέλα στο χέρι, την Αργεντινή ομόλογό του Κριστίνα Κίρσνερ και τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε που πραγματοποιούσαν επίσημες επισκέψεις στην Ινδονησία.
Το 2007 μεγάλες πλημμύρες είχαν πλήξει και πάλι την ινδονησιακή πρωτεύουσα προκαλώντας τον πνιγμό τουλάχιστον 50 ανθρώπων και εκατοντάδες χιλιάδες πλημμυροπαθείς σε μία πόλη 14.000.000 κατοίκων.
Οι ισχυρές βροχοπτώσεις προκαλούν συχνά σοβαρά προβλήματα στην ομαλή ζωή της πόλης εξαιτίας της απουσίας σοβαρών αντιπλημμυρικών έργων, κακοσυντήρησης των καναλιών και των φραγμάτων ποταμιών της πόλης που συχνά φράζουν από όγκους «αδέσποτων» σκουπιδιών, της άναρχης δόμησης, αλλά και της δραματικής συρρίκνωσης του χώρου πρασίνου από τον πολλαπλασιασμό των αυθαίρετων και μη κατασκευών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog