..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Βρούτσης ο πολέμαρχος: Ξεκίνησε ο πόλεμος κατά της ......ανεργίας!!!!!!!




Εξερχόμενος ο υπουργό Εργασίας κ. Βρούτσης προχτές από το Μαξίμου, με εκείνο το βάρος της ευθύνης που έχουν τα λόγια όταν βγαίνουν από το στόμα ενός υπουργού (και μάλιστα υπουργού Εργασίας),
με εκείνο το ύφος που αρμόζει στην ιστορικότητα των στιγμών,
δήλωσε:
«Ο πρωθυπουργός σήμανε συναγερμό! Γενική επιστράτευση! Ξεκινάει ο πόλεμος κατά της ανεργίας, με έδρα το γραφείο του ίδιου του πρωθυπουργού»!
Ισως λόγω του γεγονότος ότι τα ανωτέρω εκ μέρους του κυρίου υπουργού ειπώθηκαν μεσημεριάτικα, σε ώρα κοινής ησυχίας, οι δηλώσεις του δεν συνοδεύτηκαν από θούριους, ταμπούρλα και πολεμικά εμβατήρια.
Προφανώς έχει και η κωμωδία τα όριά της...

Προσέξτε, πάντως, σε ποια χώρα λέγονται αυτά και από ποιους - τελικά - λέγονται:
Ο κύριος Βρούτσης ανέλαβε υπουργός Εργασίας στα τέλη Ιούνη του 2012. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή οι καταγεγραμμένοι άνεργοι ανέρχονταν στους 1.216.410 ανθρώπους.
Τι κατάφερε ο «πολέμαρχος» κατά της ανεργίας Βρούτσης; Τον Οκτώβρη - οπότε και υπάρχουν τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία - η ανεργία έφτασε να αφορά 1.345.715 ανθρώπους.
Δηλαδή:
Από τη στιγμή που ο Βρούτσης ανέλαβε υπουργός Εργασίας, και για κάθε μέρα που κάθεται στο συγκεκριμένο πόστο, την κάθε αυτή μέρα που περνάει, στην ουρά της ανεργίας προστίθενται άλλοι 1.077 άνθρωποι. Κάθε μέρα επί υπουργίας του Βρούτση έχουμε 1.077 νέους ανέργους!
Παρεμπιπτόντως:
Την ίδια περίοδο - επί Βρούτση, δηλαδή - η μαύρη εργασία έχει σκαρφαλώσει, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στο 36%. Με άλλα λόγια, πάνω από ένας στους τρεις (εναπομείναντες) εργαζόμενους δουλεύει, πλέον, χωρίς ίχνος δικαιωμάτων!
Αυτός, λοιπόν, ο κύριος Βρούτσης, είναι ο πρώτος τη τάξει στρατιώτης του πρωθυπουργού, ο επιτελάρχης του κ. Σαμαρά, στον «πόλεμο κατά της ανεργίας»...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog