..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Τα τρακτέρ στους.........δρόμους!!!!!!!!!



Με τα τρακτέρ στις πλατείες των χωριών από την Κυριακή 20 Γενάρη, οι αγρότες της Θεσσαλίας ξεκινούν τη νέα μάχη τους ενάντια στην αντιαγροτική - αντιλαϊκή πολιτική της τρικομματικής συγκυβέρνησης και της ΕΕ.
Η πανθεσσαλική κινητοποίηση, που έρχεται ως συνέχεια και κλιμάκωση των μεγάλων αγροτικών συλλαλητηρίων που έγιναν στο τέλος του περασμένου χρόνου σε Καρδίτσα, Τρίκαλα και Φάρσαλα, μπορεί ν' αποτελέσει το έναυσμα για πανελλαδικό, αγωνιστικό ξεσηκωμό της μικρομεσαίας αγροτιάς.
Τα νέα αντιαγροτικά μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση στο πλαίσιο του 3ου Μνημονίου, σε συνδυασμό με τα «πάγια» αντιαγροτικά μέτρα που εμπεριέχονται στην ΚΑΠ της ΕΕ - και θα γίνουν περισσότερα και χειρότερα με την αναθεώρησή της για το 2014-2020 - έχουν δημιουργήσει ασφυκτική κατάσταση στον αγροτικό κόσμο, που βυθίζεται στην ανέχεια και στη φτώχεια και σπρώχνεται στην πείνα και στην εξαθλίωση.
Οι μικρομεσαίοι αγρότες βλέπουν το εισόδημά τους να συρρικνώνεται, λόγω των χαμηλών τιμών στα προϊόντα, του υπέρογκου κόστους παραγωγής και των ζημιών στη σοδειά από αντίξοες καιρικές συνθήκες και αρρώστιες. Ταυτόχρονα, «πέφτουν σαν το χαλάζι» πάνω τους τα νέα βάρη: Χαράτσια για τα σπίτια, τις αποθήκες, τις γεωτρήσεις, φόροι στο εισόδημα και στα χωράφια, αυξήσεις στα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ, στις εισφορές του ΟΓΕ, στο αγροτικό ρεύμα, στο αγροτικό πετρέλαιο, στις ζωοτροφές, στα δημοτικά τέλη, μειώσεις στην επιστροφή ΦΠΑ, του ειδικού φόρου πετρελαίου, στις πενιχρές αγροτικές συντάξεις κι άλλα «ων ουκ έστι αριθμός».
Βγήκαν τα τρακτέρ στους δρόμους της Καρδίτσας

Όλα αυτά τα προβλήματα και μαζί η ελπίδα και η προσμονή ότι η κατάσταση μπορεί ν' αλλάξει, με την ανατροπή αυτής της πολιτικής και μια διαφορετική αγροτική ανάπτυξη, βγάζουν τους αγρότες της Θεσσαλίας στους δρόμους.
Οι Ομοσπονδίες Αγροτικών Συλλόγων, που δραστηριοποιούνται στην ΠΑΣΥ, οργανώνουν και συντονίζουν την πάλη, καλώντας τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα να σταθούν, αγωνιστικά, στο πλευρό της μαχόμενης αγροτιάς, Γιατί έχει, πλέον, γίνει συνείδηση στον αγροτικό κόσμο ότι για να έχει αποτέλεσμα και προοπτική ο αγώνας του, χρειάζεται να «πατάει» σε αγωνιστική, λαϊκή συμμαχία.
Την αγωνιστική της αλληλεγγύη και συμπαράταξη στις κινητοποιήσεις των μικρομεσαίων αγροτών, που ξεκινούν από την Κυριακή 20 Γενάρη σε διάφορες περιοχές της χώρας και με επίκεντρο τη Θεσσαλία, εκφράζει η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.
Επισημαίνει ότι ο αγώνας των φτωχών αγροτών είναι και αγώνας της εργατικής τάξης, ενάντια στη βάρβαρη ταξική πολιτική με αντιμονοπωλιακούς στόχους πάλης και αιτήματα, με αλληλεγγύη και τονίζει ότι η αιτία των προβλημάτων είναι κοινή και επομένως οι αγώνες πρέπει να πετυχαίνουν την υποστήριξη του ενός με του άλλου. Το «όλοι για έναν και ένας για όλους» ισχύει για το εργατικό και για το αγροτικό κίνημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog