..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013

Πάτρα: Καρναβάλι και.........φτώχεια!!!!!!!!!



Ενώ η πόλη κινείται ήδη στο ρυθμό του Καρνάβαλου, αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των Πατρινών που καθημερινά ζητούν από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων όχι μόνο τροφή ή ρουχισμό για να ανταπεξέλθουν στις δύσκολες οικονομικές συγκυρίες των καιρών αλλά και … στέγη.
Από τις αρχές Δεκέμβρη οι Κοινωνικές Υπηρεσίες έχουν κληθεί να προσφέρουν βοήθεια σε ανθρώπους που έμειναν στο δρόμο. Ανάμεσά τους και δυο οικογένειες με μικρά παιδιά, οι οποίες φιλοξενήθηκαν προσωρινά σε ξενοδοχείο, έως ότου βρέθηκε κάποια λύση.

Οι εκτιμήσεις για την πορεία του φαινομένου το επόμενο διάστημα στην πόλη δεν είναι καθόλου ευοίωνες. Η πρόβλεψη είναι ότι θα αυξηθεί πολύ ο αριθμός των αστέγων, γιατί είναι πολλοί αυτοί που δεν μπορούν πλέον να πληρώσουν τα ενοίκιά τους με αποτέλεσμα να ακολουθεί κύμα εξώσεων. Με βάση τα στοιχεία που έχουν συγκεντρωθεί, για την ώρα εκτιμάται ότι στο πρώτο εξάμηνο του 2012 οι άστεγοι της πόλης θα φτάσουν τους 30.
Για τις ημέρες που ο υδράργυρος πέφτει σε πολύ χαμηλά επίπεδα ο Δήμος έχει διαμορφώσει το χώρο του ΚΑΠΗ στην οδό Βοσπόρου όπου μπορεί να καταφεύγει οποιοσδήποτε έχει ανάγκη, ενώ στο τηλέφωνο 2610-390963 των Κοινωνικών Υπηρεσιών του Δήμου μπορούν να απευθύνονται οι πολίτες που εντοπίζουν κάποιον άστεγο, όλες τις ώρες της ημέρας, ώστε να επιληφθεί κάποιος κοινωνικός λειτουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog