..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Το δένδρο και το ........δάσος!!!!!!!!



Αυτές μέρες φουντώνει και πάλι η προπαγάνδα για πάταξη της διαφθοράς και της φοροδιαφυγής. Ολοι μαζί προσπαθούν να πείσουν ότι η κρίση οφείλεται στη διαφθορά και στην ανοχή των περασμένων κυβερνήσεων απέναντι στη φοροδιαφυγή. Αρα, λένε, η καταπολέμηση της διαφθοράς και η πάταξη της φοροδιαφυγής θα γλιτώσουν το λαό από την κρίση.  Μας λένε μάλιστα λέει ότι αν η φοροδιαφυγή είχε αντιμετωπιστεί έγκαιρα, δε θα είχε έρθει η κρίση και δε θα παίρνονταν τα αντιλαϊκά μέτρα στο όνομα του να μειωθούν τα χρέη και τα ελλείμματα. Λένε ακόμα ότι ενδεχόμενη είσπραξη φόρων που έχουν διαφύγει, θα συμβάλει ώστε να σταματήσει η μείωση μισθών και συντάξεων. Ο αποπροσανατολισμός και η κοροϊδία σε όλο τους το μεγαλείο. Πετάνε νούμερα και λίστες δεξιά και αριστερά, για να πιστέψει ο λαός ότι η πηγή των προβλημάτων του είναι η διαφθορά και η φοροδιαφυγή και ότι η πάταξή τους θα φέρει λαϊκή ευημερία. Οι ίδιοι ωστόσο αναγκάζονται από τα πράγματα να ομολογήσουν ότι η προπαγάνδα τους αφορά σε άνθρακες και όχι σε θησαυρό.


Οσοι λεονταρίζουν ότι θα πιάσουν τους φοροφυγάδες, είναι οι ίδιοι που με τους νόμους τους έδωσαν την ευκαιρία σε μια δράκα κεφαλαιοκράτες να βγάλουν αμύθητο πλούτο, τον οποίο στη συνέχεια μετέφεραν σε φορολογικούς παραδείσους νόμιμα ή λιγότερο νόμιμα, κάνοντας χρήση των νόμων του κράτους και της ΕΕ! Τέτοια είναι η υποκρισία και το θράσος τους. Η αποκάλυψη των ευθυνών - αν αυτές προκύψουν - και η τιμωρία για όλα τα πρόσωπα (πολιτικά και μη) που εμπλέκονται σε υποθέσεις φοροδιαφυγής και συγκάλυψής της, είναι μια μόνο πλευρά και φυσικά θα πρέπει να γίνει. Η καταδίκη από το λαό των κομμάτων που υπηρετούν το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης, μέσα στο οποίο ανθίζουν τα φαινόμενα της διαφθοράς και της διαπλοκής, είναι το κυρίως ζητούμενο. Κι αυτό επειδή, την ίδια ώρα που υπόσχονται διαφάνεια και δηλώνουν πρόθυμοι να καταπολεμήσουν τη φοροδιαφυγή, με την πολιτική τους:
•Προσφέρουν νέες επιδοτήσεις και ενισχύσεις δισ. ευρώ σε τραπεζίτες και κεφαλαιοκράτες, στο όνομα της ανάπτυξης.
•Καταργούν το αφορολόγητο για εκατομμύρια εργαζομένους και αυτοαπασχολούμενους και την ίδια ώρα διευρύνουν τις φοροαπαλλαγές για τους εφοπλιστές, τις Ανώνυμες Εταιρείες και τους επιχειρηματικούς ομίλους.
•Διατηρούν το φορολογικό, τραπεζικό, εμπορικό και επιχειρηματικό απόρρητο, ώστε να μην μπορεί να γίνεται έστω και στοιχειώδης έλεγχος των επιχειρήσεων, αφήνοντας ορθάνοιχτο το πεδίο για τη διαφθορά και τη διαπλοκή.

•Προσθέτουν νέους άμεσους και έμμεσους φόρους στις πλάτες των μισθωτών και των συνταξιούχων, όταν επιτρέπουν με τους νόμους τους να λειτουργούν στην Ελλάδα νόμιμα 16.580 «offshore» εταιρείες και να φορολογούνται μόλις οι 965!. Με άλλα λόγια, συντηρούν και αναπτύσσουν όλες τις προϋποθέσεις για την ενίσχυση της κερδοφορίας των πλουτοκρατών, που είναι θερμοκήπιο της διαφθοράς και της διαπλοκής με το πολιτικό τους προσωπικό. Το κύριο δηλαδή ζήτημα είναι ότι το σύστημα τους έχει ως κανόνα την φοροαπαλλαγή των “εχόντων” και το άγριο φοροκυνηγητό των “μη εχόντων”.
Θα πρέπει ο καθένας από εμάς να αλλάξει τρόπο που βλέπει τα πράγματα (κυρίως τις αιτίες τους) πετώντας τα παραμορφρωτικά γυαλιά που του προσφέρουν. Θα πρέπει να βλέπει όλο το τοπίο, το δάσος και όχι μόνο το δένδρο. Γιατί διαφορετικά θα χτυπά μόνο το “σαμάρι” και προκοπή δεν θα βλέπει! Η καινούργια χρονιά θα πρέπει να γίνει χρονιά λαϊκής αγωνιστικής ανάτασης, γιατί δεν έχει φτάσει ακόμη  “στον πάτο” η λαϊκή δυστυχία, γιατί η όποια  “ανάπτυξη” που θα “δημιουργηθεί”,  δεν θα είναι και πάλι προς όφελος των λαϊκών στρωμάτων.
Η άλλη άποψη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog