..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Αλέξης Τσίπρας: Χάντρες και καθρεφτάκια τάζει στο λαό!!!!!!



«Χάντρες και καθρεφτάκια» στο λαό, διαβεβαιώσεις στην εγχώρια και διεθνή πλουτοκρατία για τις διαχειριστικές του ικανότητες, μοιράζει ο ΣΥΡΙΖΑ. Στο εσωτερικό συντηρεί την ψευτοαντιπαράθεση με τη ΝΔ, τονωτική και για τους δύο πόλους του αστικού πολιτικού συστήματος, συσκοτίζει επιμελώς την αιτία της κρίσης, άρα και τη φιλολαϊκή διέξοδο απ' αυτήν και εντείνει την αποπροσανατολιστική προπαγάνδα με αιχμή την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.
Δεν ήταν τυχαία η ανάσυρση - απ' την προ τριετίας ρητορεία του ΣΥΡΙΖΑ - της «θεωρίας» του «καζινοκαπιταλισμού» προχτές απ' τον Αλ. Τσίπρα, κατά την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του. Ούτε είναι τυχαίοι οι επίμονοι ισχυρισμοί πως η πάταξη της φοροδιαφυγής θα μπορούσε να αποτρέψει τάχα τα μνημόνια και μελλοντικά να άρει τα εξοντωτικά αντιλαϊκά μέτρα, που ένα προς ένα συνθέτουν τη φιλομονοπωλιακή ευρωενωσιακή στρατηγική.
Όλα αυτά μαζί καταδεικνύουν τη στοχευμένη προσπάθειά του να εξωραΐσει το σύστημα συνολικά ως μήτρα και της κρίσης και των φαινομένων διαφθοράς. Και ταυτόχρονα να ανακόψει τάσεις ριζοσπαστικοποίησης στις λαϊκές συνειδήσεις, να χειραγωγήσει και ενσωματώσει το λαό με την επιζήμια ψευδαίσθηση περί ενός «υγιούς», «ηθικού» και «ανθρώπινου» καπιταλισμού.

Ενώπιον του χειμαζόμενου λαού, εμφανίζεται με τη ρομφαία της κάθαρσης κι απ' τα μονοπώλια διεκδικεί τα σκήπτρα της αστικής διαχείρισης. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ περιφέρει διεθνώς τα διαπιστευτήριά του, αναζητώντας και «χείρα βοηθείας» για την περίπτωση που θα κληθεί να ξελασπώσει την ντόπια πλουτοκρατία απ' την κρίση. Έτσι μετά τη Λατινική Αμερική, θα μεταβεί στο Βερολίνο το ερχόμενο Σάββατο, όπου πέραν των εκδηλώσεων του «Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς» στις οποίες θα παραστεί, θα συναντηθεί και με τις κοινοβουλευτικές ομάδες του SDP, των Πρασίνων και των Φιλελευθέρων.
Αμέσως μετά θα μεταβεί στις ΗΠΑ, στις 22 Γενάρη, όπου θα μιλήσει στη δεξαμενή σκέψης Brookings Institution, σύμφωνα με την ανακοίνωση του εν λόγω ινστιτούτου. Το θέμα της ομιλίας του είναι «Η Ελλάδα και οι οικονομικές προκλήσεις του μέλλοντος», ενώ σημειώνεται πως «θα αναφερθεί στα ζητήματα των οικονομικών και κοινωνικών προοπτικών της Ελλάδας, στη σχέση ανάμεσα σε Αθήνα και υπόλοιπη Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων και των απαιτούμενων μεταρρυθμίσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη για την αντιμετώπιση της κρίσης».

Με νόημα επισημαίνεται ακόμα ότι «θα μιλήσει για το ρόλο που θα μπορούσαν να διαδραματίσουν οι ΗΠΑ για να βοηθήσουν την Ελλάδα και την Ευρώπη να αντιμετωπίσουν τα σημερινά προβλήματά τους». Ο Αλ. Τσίπρας, προφανώς, θα υπερασπιστεί το μείγμα διαχείρισης που ορέγεται να υλοποιήσει προς όφελος των μονοπωλίων, αφού εστιάζει στη διασφάλιση ροής κρατικού χρήματος σε ντόπιους και ξένους καπιταλιστές για να επενδύσουν στην Ελλάδα.
Το μείγμα αυτό εκθείασε στη Λατινική Αμερική όπου βρέθηκε, ενώ δεν έχει κρύψει το θαυμασμό του για την ανάλογη πολιτική που εφαρμόζει ο Ομπάμα, με βαριές συνέπειες για τους λαούς των χωρών αυτών.
902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog