..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ: Με κοινοβουλευτική νομιμότητα ή μη, ο φασισμός πάντα φασιστικά θα λειτουργεί!!!!!!



Καμιά νομιμοποίηση στο φασισμό
Στο όνομα της «κοινοβουλευτικής νομιμότητας» συνεχίζει τις προκλήσεις η φασιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή ενόψει του γιορτασμού της επετείου του Πολυτεχνείου, επιβεβαιώνοντας για άλλη μια φορά την αξιοποίηση του φασιστικού μορφώματος από την κυβέρνηση, προκειμένου να επιτευχθεί ισορροπία τρόμου, να νομιμοποιηθεί μεθοδικά στις νεανικές κυρίως συνειδήσεις ο φασισμός, αποπροσανατολίζοντας από τις πραγματικές αιτίες που οδηγούν στην εξαθλίωση όλο και μεγαλύτερα κομμάτια του πληθυσμού. Είτε από την πόρτα, είτε από το παράθυρο η Χρυσή Αυγή σιγοντάρεται από την εξουσία στην επιχείρηση άλωσης της Ιστορίας του τόπου, στην αποδόμηση και απονοηματοδότηση αξιών και γεγονότων. Η ναζιστική Χρυσή Αυγή επιχειρεί να λασπώσει την ηρωική εξέγερση του λαού και της νεολαίας στο Πολυτεχνείο το 1973 ενάντια στη στρατιωτική δικτατορία, λέγοντας τα ίδια αισχρά ψέματα που χρησιμοποίησε η δικτατορία για να κρύψει το μεγάλο της έγκλημα. Επιχειρεί να αθωώσει τη στρατιωτική δικτατορία, που με τη βία και τα βασανιστήρια κατά του αγωνιζόμενου λαού υπηρέτησε τα μονοπώλια και το ΝΑΤΟ. Οι εργαζόμενοι και η νεολαία πρέπει να τους δώσουν την απάντηση που τους ταιριάζει. Τίποτα δεν πρέπει να πέφτει κάτω. Απαιτείται να παίρνουν την απάντηση που τους αξίζει.

Χαρακτηριστική η περίπτωση της αποφασιστικής αντίστασης των εκπαιδευτικών του2ου ΓΕΛ Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη, αλλά και της μαζικής παρέμβασης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ, όπου χτύπησε η προσπάθεια μαθητών - μελών της Χρυσής Αυγής να εμποδίσουν το γιορτασμό του Πολυτεχνείου στο σχολείο που είναι προγραμματισμένος να γίνει αύριο Παρασκευή. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής, μέρες τώρα αντιδρούν στον προγραμματισμένο γιορτασμό και απαιτούν να μη γίνει, εξαπολύοντας διάφορες απειλές. Χτες το μεσημέρι, η Κομματική Οργάνωση Ευόσμου του ΚΚΕ και η ΚΝΕ, πραγματοποίησαν μαζική εξόρμηση στο σχολείο, με ανακοίνωση για το περιεχόμενο του γιορτασμού του Πολυτεχνείου και τα σύγχρονα μηνύματά του για το λαό και τη νεολαία. Οι μαθητές - μέλη της Χρυσής Αυγής προσπάθησαν, μάταια, να εμποδίσουν την εξόρμηση. Η προκήρυξη έφτασε στα χέρια όλων των μαθητών. Στη συνέχεια αντιπροσωπεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ μίλησε με τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι δήλωσαν αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν το γιορτασμό.
Ακόμα, δύο χρυσαυγίτες, εξωσχολικοί, χτες το πρωί πήγαν στο Λύκειο Τριλόφουκαι έλεγαν στους μαθητές, ότι φέτος δεν πρέπει να τολμήσουν να κάνουν γιορτή για το Πολυτεχνείο, γιατί αν τολμήσουν, θα πάνε και θα τα σπάσουν. Οι μαθητές αντέδρασαν και τους γύρισαν απαξιωτικά την πλάτη. Οι ίδιοι χρυσαυγίτες, πήγαν και στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Τριλόφου και απειλούσαν τους δασκάλους πως θα τριγυρνούν στα σχολεία και δεν θα επιτρέψουν να γίνουν οι γιορτές.

Αθλια τρικάκια στην Καλαμάτα
Την ίδια στιγμή, μετά από απαράδεκτες δηλώσεις φασιστοειδών και αναρτήσεις στην ιστοσελίδα τους, η Χρυσή Αυγή έφτασε να μοιράζει στην Καλαμάτα (ίσως και αλλού) φυλλάδια κατά του Πολυτεχνείου χαρακτηρίζοντας τον αγώνα του λαού κατά της χούντας ως «παραμύθι»! «Οχι στο παραμύθι του Πολυτεχνείου, όχι στους ψεύτικους νεκρούς. Η γενιά του Πολυτεχνείου είναι υπεύθυνη για τη δυστυχία μας. Ολοι οι κλέφτες φυλακή!» γράφει στο φυλλάδιο, το οποίο πληροφορίες αναφέρουν ότι θα επιχειρήσει να το μοιράσει και στους μαθητές. Στο φυλλάδιο αμφισβητούνται και οι νεκροί της εξέγερσης με το εμετικό «Πολυτεχνείο, ζητούνται νεκροί, ο ευρών αμειφθήσεται». Υμνήτρια της χούντας, εναντιωνόμενη σε οτιδήποτε αμφισβητεί την εξουσία των μονοπωλίων, τον ιμπεριαλισμό και τα ανδρείκελά τους, δείχνει το πραγματικό αποκρουστικό πρόσωπό της. Σαν τέτοια, η νεοναζιστική οργάνωση πρέπει να καταδικαστεί και να απομονωθεί άμεσα από τους εργαζόμενους και το λαό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog