..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

ΔΗΜΑΡ: Τριγμοί στο εσωτερικό του κόμματος!!!!!!



Συνεχίζονται οι τριγμοί στο εσωτερικό της ΔΗΜΑΡ, αλλά και οι ανταγωνισμοί στην «κυβερνώσα αριστερά».
Σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής, ο Φώτης Κουβέλης απευθύνει μήνυμα σε όσους μέσα στο κόμμα ασκούν κριτική και διαφοροποιούνται από τις κατευθύνσεις της πλειοψηφίας, λέγοντας ότι σέβεται τις μειοψηφικές απόψεις, αλλά «αξιώνουμε σεβασμό στη συλλογικότητα του κόμματος. Άλλο το δικαίωμα στην προσωπική άποψη και άλλο η συστηματική συμπεριφορά υπονόμευσης της συλλογικότητας του κόμματος, την οποία ο καθένας πρέπει να σέβεται και σύμφωνα με αυτή να καθορίζει τη στάση του». Στην πραγματικότητα, ο Φ. Κουβέλης καλεί τους διαφωνούντες να αποχωρήσουν, αφού στο καταστατικό της ΔΗΜΑΡ δεν προβλέπεται η διαγραφή μελών της.
Με την ίδια ένταση, φουντώνει και ο ανταγωνισμός με τον ΣΥΡΙΖΑ για το ποιος μπορεί πιο αποτελεσματικά να γίνει το συμπλήρωμα ή ο πυρήνας μιας κυβέρνησης που θα ασκεί διαχείριση σε βάρος του λαού. Αναφερόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ, ο Φ. Κουβέλης λέει στην ίδια συνέντευξη ότι «ενοχλείται από την αντοχή της ΔΗΜΑΡ. Είχε την ψευδαίσθηση ότι αναλαμβάνοντας κυβερνητικές ευθύνες και υποχρεώσεις θα εξοστρακιζόταν από το χώρο της Αριστεράς και θα άφηνε τον ΣΥΡΙΖΑ μόνο κυρίαρχο. Αυτό δεν συνέβη.»
«Η ΔΗΜΑΡ αντέχει και η συγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού είναι μπροστά μας. Αυτό ακριβώς είναι που δεν θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ», ισχυρίζεται ο ίδιος, φανερώνοντας ότι η μεταξύ τους κόντρα έχει να κάνει συνολικά με το ρόλο τους στην αναμόρφωση του πολιτικού σκηνικού.
Σε ότι αφορά, τέλος, τη συμμετοχή στελεχών της ΔΗΜΑΡ στο επόμενο κυβερνητικό σχήμα, μετά από έναν ενδεχόμενο ανασχηματισμό, ο Φ. Κουβέλης λέει ότι «δεν μας απασχολεί αυτή την ώρα τέτοιο ενδεχόμενο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog