..

Kαι μεις τι περιμένουμε. Ότι οι κουφοί παραχωρήσεις θα μας κάνουν; Οι αχόρταγοι κάτι θα μας δώσουν; Ότι οι λύκοι θα μας ταϊσουνε αντί να μας καταβροχθίσουν; Ότι από φιλία θα μας προσκαλέσει η τίγρης να της βγάλουμε τα δόντια; Τέτοια περιμένουμε; (Μπ. Μπρεχτ)

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Την......... δόση μου !!!!!!( Καμιά δόση δεν είναι η τελευταία)



Δώσε και σώσε. Ευτυχώς τον Ιούνιο του 2012 σωθήκαμε από την δόση που ήταν να πάρουμε, την οποία δεν πήραμε, γιατί πήραμε  μέτρα και έτσι βρήκαμε λεφτά για να πληρώσουμε συντάξεις και μισθούς.
Μια μεγάλη σύμπτωση. Στις 17 Νοέμβρη δεν θα είχαμε πάλι χρήματα να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις εάν δεν παίρναμε τη δόση των 31,5 δις. ευρώ. Πήραμε όμως  μέτρα για να πάρουμε τη δόση. Αλλά τη δόση δεν την πήραμε. Αλλά σωθήκαμε. Δεν πτωχεύσαμε. Βρέθηκαν τα ευρωπουλάκια, πληρώσαμε και μισθούς και συντάξεις.
Τώρα οι φίλοι μας οι Ευρωδουνουτούδες χαρούμενοι που σωθήκαμε, μαλώνουν όμως, επειδή δεν τους βγαίνει ο λογαριασμός, εάν μας δώσουν τη δόση των 31,5 δις ευρώ πως θα  πληρωθούν οι Τράπεζές τους, γιατί, από την κατανομή που ήδη έχει γίνει, προκύπτει ότι η δόση πρέπει να γίνει «σούπερ δόση» των 44 δισ. ευρώ, για να καλύψουμε τις ανάγκες του χρηματοπιστωτικού συστήματος, είτε να καταλήξουν στις τσέπες των  δανειστών μας.
Συγκεκριμένα, 24 δισ. θα πάνε για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, 9 δισ. για την επαναγορά ομολόγων, 4,5 δισ. για την κάλυψη του πρωτογενούς ελλείμματος του 2012, 3,5 δισ. για τα χρέη προς τους προμηθευτές, 3,4 δισ. για την εξόφληση των εντόκων γραμματίων που εκδόθηκαν τον Νοέμβρη, ενώ 500 εκατ. θα πάνε για αποπληρωμή ομολόγων που λήγουν μέσα στο Δεκέμβρη. Το άθροισμα των παραπάνω ανέρχεται σε 44,9 δισ. Ευρώ.

Εγώ πάντως δεν αγωνιώ, γιατί τη δόση θα την πάρουνε και θα ……σωθούμε.  
Στενοχωριέμαι για ένα πράγμα μόνο. Τον Μάρτιο του 2013 δεν θα έχουμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις και θα πρέπει να ζητήσουμε άλλη δόση για να…………  
 ΜΑΡΑΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΡΟΣΟΧΗ

Ορισμένα αναρτώμενα απο το διαδίκτυο, κείμενα ή εικόνες (με σχετική σημείωση της πηγής) θεωρούμε οτι είναι δημόσια. Αν υπάρχουν δικαιώματα, παρακαλούμε ενημερώστε μας για να τα αφαιρέσουμε.

Το ιστολόγιο bellos blogspot.com εκφράζουν απολύτως οι αναρτήσεις που αναφέρουν την υπογραφή bellosblog. Αναρτήσεις άλλων ή αναδημοσιεύσεις ή σχόλια που δημοσιεύονται σ'αυτό το ιστολόγιο, εκφράζουν αυτούς που τα υπογράφουν και όχι απαραίτητα το bellosblog